Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos premjeras: operacija Sirijoje nėra nukreipta prieš kurdus

Turkijos ministras pirmininkas Binali Yidirimas penktadienį pavadino atviru melu Vakarų šalių žiniasklaidos pareiškimus, kad Ankaros karinė operacija Sirijoje yra labiau nukreipta prieš kurdų sukarintas pajėgas, o ne džihadistus.
Binalis Yildirimas
Binalis Yildirimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie arba nieko neišmano apie pasaulį, arba jų darbas – platinti atvirą melą“, – atsakė B.Yildirimas, kai buvo paprašytas pakomentuoti pranešimus, kad operacija Sirijoje yra nukreipta ne prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“, o prieš kurdus.

„Musų karių uždavinys – užtikrinti sienų saugumą ir mūsų piliečių gyvybes bei nuosavybę. Visos kitokios naujienos tėra melas“, – pridūrė jis.

Turkija penktadienį nusiuntė dar keturis tankus per sieną, į Sirijos Džarabulaus miestą, kurį šią savaitę išvadavo Ankaros remiami sukilėliai, pranešė AFP fotografas.

Jis matė, kaip papildomi tankai kerta sieną, ir girdėjo sprogimus Džarabuluje, armijai tęsiant valymo operacijas po „Islamo valstybės“ džihadistų išstūmimo iš miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius