Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos premjeras raginimus atidaryti sieną vadina „veidmainiškais“

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu trečiadienį užsipuolė „veidmainiškus“ kai kurių šalių raginimus Ankarai atidaryti sieną su Sirija ir įsileisti pabėgėlius, kai tuo pačiu metu nesugebama išreikalauti iš Rusijos, kad ši nutrauktų masyvius bombardavimus.
Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu
Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkija vis spaudžiama atverti savo sienas žmonėms, bėgantiems nuo Rusijos remiamo puolimo, kurį Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimas šiuo metu tęsia šalies šiaurėje.

Olandijoje su vizitu atvykęs A.Davutoglu tvirtina, kad jo šalies sienos visuomet yra atviros bėgantiems nuo pilietinio karo Sirijoje. Turkija jau turi priėmusi pustrečio milijono tokių pabėgėlių.

„Laikau tai veidmainiškumu, kai kai kurie sako Turkijai „atverkite savo sienas“, kai tuo pačiu metu nesugeba ištarti „gana yra gana“ Rusijai“, – sakė žurnalistams A.Davutoglu.

Tačiau jis pridūrė: „Mes priimsime sirus, kurie nori atvykti (į Turkiją), bet pirmiausia mes statome naują stovyklą, kurioje būtų įkurdinti sirai Sirijos teritorijoje“

Dešimtys tūkstančių sirų trečiadienį vis ar buvo susispietė prie sienos šiauriau Alepo miesto, kur per puolimą vasarį jau žuvo daugiau negu 500 žmonių.

Turkijos premjeras visa tai, kas vyksta Alepe vadina „etniniu valymu ... , kuriuo siekiama palikti tik tuos, kurie remia režimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius