Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas patvirtino naują, sąjungininko suformuotą vyriausybę

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas patvirtino naują vyriausybę, kurią suformavo jo artimas sąjungininkas, pažadėjęs stumti konstitucines reformas, įskaitant ir prezidento galių išplėtimą.
Binali Yildirimas
Binali Yildirimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Binali Yildirimas, kuris premjero poste pakeitė Ahmetą Davutoglu, savo ministrų kabineto sudėtį paskelbė antradienį, po susitikimo su R.T.Erdoganu.

Prezidentas sekmadienį pavedė 60 metų B.Yildirimui suformuoti naują vyriausybę, A.Davutoglu atsistatydinus dėl nesutarimų su prezidentu visa virtine klausimų, tarp kurių yra numanomas A.Davutoglu entuziazmo trūkumas dėl konstitucijos pakeitimo, suteikiant vykdomųjų galių dabar didele dalimi reprezentaciniam prezidento postui.

R.T.Erdoganas, kuris Stambule vadovavo pasauliniam humanitarinės pagalbos viršūnių susitikimui, padarė ten pertrauką ir grįžo į Ankarą patvirtinti B.Yildirimo vyriausybės.

Svarbūs ministrų kabineto nariai liko savo postuose, tarp jų – užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu, teisingumo ministras Bekiras Bozdagas ir vidaus reikalų ministras Efkanas Ala, taip pat – premjero pavaduotojas ekonomikos reikalams Mehmetas Simsekas.

Didžiausias pakeitimas yra naujasis Europos Sąjungos reikalų ministras, kuriuo tapo valdančiosios „Teisingumo ir plėtros partijos“ atstovas Omeras Celikas, pakeitęs Volkaną Bozkirą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius