Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas ragina Egiptą paleisti nuverstą šalies vadovą Mohamedą Mursį

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad Egiptas turėtų paleisti nuverstą prezidentą Mohamedą Mursį iš kalėjimo ir atšaukti jo šalininkams skirtas mirties bausmes prieš tai, kai Ankara galės svarstyti jos draugiškų santykių su Kairu atnaujinimą.
Mohamedas Mursi
Mohamedas Mursis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusių sąjungininkių santykiai tapo įtempti po 2013 metų, kai Egipto kariuomenės vadas Abdel Fattahas al Sisi nuvertė Musulmonų brolijos iškeltą ir išrinktą prezidentą M.Mursį, prasidėjus masiniams protestams prieš jo valdymą.

Egipto saugumo pajėgoms pradėjus vieną žiauriausių susidorojimų su šiuo islamišku judėjimu, buvo nužudyta šimtai jo šalininkų protestuotojų stovykloje Kaire, tūkstančiui žmonių buvo sulaikyta, o M.Mursis ir kiti šalies lyderiai stojo prieš teismą.

„Ponas Mursis yra prezidentas, išrinktas 52 procentais balsų. Reikėtų sugrąžinti jam laisvę“, – žurnalistams skrisdamas iš Irano sakė R.T.Erdoganas, kurį cituoja turkų laikraščiai.

R.T.Erdoganas iškėlė ir kitą sąlygą, taip pat pakartojo savo kritiką Vakarų šalims, kurios, pasak jo, per mažai kalba apie elgesį su politiniais kaliniais Egipte.

„Antra, ar ne Vakarai sako, kad nepritaria mirties bausmei? Ten Egipte yra 3 tūkstančiai mirties bausme nuteistų žmonių. Ji turėtų būti atšaukta“, – sakė Turkijos prezidentas atsakydamas į klausimą, ar yra kokių nors draugiškų santykių atnaujinimo su Kairu galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius