-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkijos rinkimų antrame ture prieš migrantus pasisakanti partija rems opozicijos lyderį

Artėjant antram Turkijos prezidento rinkimų turui griežtai prieš migrantus pasisakanti partija trečiadienį išreiškė paramą šalies opozicijos lyderiui Kemaliui Kilicdaroglu.
Kemalis Kilicdaroglu
Kemalis Kilicdaroglu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kraštutinių dešiniųjų Pergalės partijos lyderis Umitas Ozdagas pranešė remsiantis K.Kilicdaroglu, kai šis sekmadienį stos į kovą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Jis pabrėžė, kad šis sprendimas priimtas dėl K.Kilicdaroglu pažadų išsiųsti milijonus migrantų namo.

U.Ozdago pareiškimas nuskambėjo po to, kai kraštutinių dešiniųjų lyderis Sinanas Oganas , gegužės 14-ąją vykusiuose visuotiniuose rinkimuose surinko 5,2 proc. balsų ir liko trečias, artėjant antrajam rinkimų turui išreiškė paramą R.T.Erdoganui.

S.Oganas buvo bendras mažųjų konservatyviųjų partijų aljanso, vadovaujamo U.Ozdago Pergalės partijos, kandidatas.

Pirmajame prezidento rinkimų ture R.T.Erdoganas surinko 49,5 proc. balsų, o K. Kilicdaroglu – 44,9 procento.

R.T.Erdogano valdančioji partija ir jos sąjungininkai nacionalistai bei islamistai taip pat išlaikė daugumą parlamente ir gavo 600 vietų, o tai didina jo šansus būti perrinktam. Pasak analitikų, tikėtina, kad rinkėjai balsuos už dabartinį šalies prezidentą, siekdami išvengti vyriausybės susiskaldymo.

Norėdamas pritraukti nacionalistiškai nusiteikusius rinkėjus antrajame rinkimų ture, K.Kilicdaroglu praėjusią savaitę sugriežtino savo toną, pažadėdamas išsiųsti atgal pabėgėlius ir atmesdamas galimybę dėl bet kokių taikos derybų su kurdų kovotojais, jei bus išrinktas.

74-erių K.Kilicdaroglu yra bendras šešių opozicinių partijų aljanso, kuris pažadėjo pakeisti R.T.Erdogano autoritarinį Turkijos valdymą ir sugrąžinti šaliai parlamentinę demokratiją, kandidatas.

Turkijoje yra įsikūrusi didžiausia pasaulyje pabėgėlių bendruomenė, įskaitant 3,7 mln. Sirijos piliečių. Šalyje vyraujant ekonominiams neramumams, įskaitant didelę infliaciją, stiprėja prieš migrantus nukreiptos nuotaikos, todėl migrantų repatriacijos klausimas tapo vienu iš pagrindinių rinkimų kampanijos klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius