Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkų dienraštis išspausdino kruvinų Izraelio karių nuotraukas

Dideliu tiražu leidžiamas Turkijos laikraštis sekmadienį išspausdino kruvinų Izraelio komandosų, kuriuos nugali per Izraelio reidą sustabdytu pagalbos laivu plaukę aktyvistai, nuotraukas.
Išplatintos nuotraukos iš laivo
Išplatintos nuotraukos iš laivo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Hurriyet“ rašo, kad nuotraukos buvo atkurtos iš tuščios atminties kortelės, kurią pateikė vienas aktyvistas iš Humanitarinės pagalbos fondo (IHH) – turkų islamistų labdaros fondo, kuris buvo vienas aktyviausių minimos pagalbos kampanijos organizatorių.

Dienraštis nurodo, kad Izraelio kariai po pirmadienio reido, per kurį žuvo devyni turkai, atėmė iš aktyvistų ir žurnalistų, plaukusių turkų laivu „Mavi Marmara“, fotoaparatus bei kameras ir ištrynė jų atminties korteles.

Vienoje nuotraukoje, kuri spausdinama pirmajame puslapyje, matyti už galvos viena ranka susigriebęs izraeliečių karys, jam ant veido matyti kraujo. Kitoje nuotraukoje matyti tas pats karys, susiėmęs už nosies. Iš žaizdos galvoje teka kraujas, o vienas aktyvistas veda jį žemyn laiptais. Netoliese matyti viską filmuojantis operatorius.

Trečioje nuotraukoje matyti kitas karys su juoda vilnone kepure, denyje gulintis ant nugaros. Vienas aktyvistas laiko jo rankas, o ant jo kelnių matyti kraujo dėmė.

Laikraštis taip pat išspausdino vieno komandoso, griūvančio nuo laiptų, ir kito kario, kuriam laive medikai suteikia pagalbą, nuotraukas. Dar vienoje nuotraukoje įamžinti du aktyvistai, laukiantys už durų su metaliniais strypais rankose.

Nuotraukas galite pažiūrėti čia.

„Mavi Marmara“ buvo pagrindinis laivas šešių laivų flotilėje, kuri bandė pralaužti Gazos ruožo blokadą ir plukdė maždaug 600 aktyvistų, daugiausia – turkų.

IHH vadovas Bulentas Yildirimas apkaltino Izraelio karius nesirenkant aukų žudžius laive buvusius žmones, tačiau taip pat pripažino, kad aktyvistai „gindamiesi“ užpuolė komandosus su geležiniais strypais.

Vienas tame laive buvęs JAV karo veteranas taip pat sakė, kad buvo tarp aktyvistų, įveikusių tris Izraelio karius.

„Jie (kariai) žiūrėjo į mus. Jie manė, kad mes juos nužudysime, bet mes juos paleidome“, – penktadienį sakė Kennethas Nicholsas O'Keefe'as, kuris iš Tel Avivo išskrido į Stambulą ir kurį citavo Anatolijos naujienų agentūra.

K.N.O'Keefe'as, 1991-ųjų Persijos įlankos karo veteranas, pridūrė, kad paėmė vieno kario ginklą ir išėmė iš jo kulkas, sakoma pranešime.

Izraelio pareigūnai sakė, jog kariai reagavo tik tada, kai aktyvistai juos užpuolė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad į devynis žuvusius žmones buvo po daug kartų šauta, neretai – iš labai arti, rašė britų laikraštis „The Guardian“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius