Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymošenko ketina siekti pirmalaikių parlamento rinkimų

Julijos Tymošenko bloko lyderė, buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko pareiškė, kad masinės akcijos gali priversti dabartinę šalies valdžią surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.
Darbininkai prieš rinkimų savaitgalį uždengia kandidatės Julijos Tymošenko agitacinį plakatą.
Julija Tymošenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, ne taip lengva organizuoti ir surengti pirmalaikius parlamento rinkimus. Bet aš tikiu, kad būtent liaudies susivienijimas, liaudies valia, gana aiški žmonių, kurie gali susivienyti drauge su politikais ir padaryti rimtą spaudimą Aukščiausiajai Radai, pozicija, manau, tai gali privesti prie pirmalaikių rinkimų“, – pareiškė J.Tymošenko žurnalistams antradienį po JTB frakcijos posėdžio.

„Tik liaudies drauge su opozicinėmis politinėmis jėgomis spaudimu gali įvykti pirmalaikiai parlamento rinkimai“, – sakė JTB lyderė.

„Aš pasirengusi koordinuoti ir vienyti mūsų pastangas“, – patikino ji.

J.Tymošenko taip pat patikino, kad JTB frakcija ir parlamente imsis visų teisėtų metodų, kad sudarytų galimybę surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Ji pažymėjo, jog dabartinės valdžios veiksmai rodo, kad iki eilinių Aukščiausiosios Rados rinkimų dvejus su puse metų laukti negalima. Pasak jos, jeigu neįvyks pirmalaikiai parlamento rinkimai, nėra garantijos, „ar po pustrečių mes iš viso turėsime šalį“.

J.Tymošenko pranešė, jog frakcijos posėdyje buvo nuspręsta, kad visi JTB deputatai iki gegužės 11 dienos (Aukščiausiosios Rados plenarinių posėdžių pradžios ) išvyks į apygardas, kur rinkėjams aiškins situaciją, susidariusią šalyje.

J.Tymošenko taip pat pabrėžė, kad visi opozicinių partijų ir demokratinių judėjimų lyderiai turi suvienyti savo pastangas kovoje su dabartine valdžią.

„Aš pasirengusi koordinuoti ir vienyti mūsų pastangas“, – patikino ji.

„O Viktorui Juščenkai noriu asmeniškai pasakyti, kad ne laikas mušti vienas kitą. Ir visi pastarieji penkeri metai – tai buvo neteisinga, nelogiška, tai buvo neproduktyvu šaliai... Ir todėl šiandien, kad ir kuo kaltintų mane Viktoras Juščenka, kiti opozicijos lyderiai, aš darysiu viską tik susivienijimo vardan. Aš atsakysiu netiesa į netiesą, piktumu į piktumą, agresija į agresiją. Nes dabar reikia tik susivienijimo, ir visus raginu tai padaryti“, – sakė J.Tymošenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius