Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Indijos vandenyne apvirtusiame kinų žvejybiniame laive išgyvenusiųjų nėra

Praėjusią savaitę Indijos vandenyne apvirtus žvejybiniam laivui, kuriame buvo 17 kinų, 17 indoneziečių ir penki filipiniečiai, neišgyveno nė vienas žmogus, rodo antradienį paskelbti pirminio vyriausybės tyrimo duomenys.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AP“/„Scanpix“

„Išanalizavus laivo apvirtimą,.. preliminariai galima teigti, kad laive nėra išgyvenusių žmonių“, – teigė Kinijos transporto ministerija.

Gegužės 16 dieną Indijos vandenyne apvirto kinų žvejybos laivas su 39 žmonėmis.

Laivas apvirto didžiuliame Australijos paieškos ir gelbėjimo regione, ketvirtadienį sakė Pekino ambasadorius Kanberoje, pažymėdamas, kad jis buvo už 5 000 km į vakarus nuo Perto, Vakarų Australijos valstijos sostinės.

Pirmadienį Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Kinijos ir Šri Lankos gelbėjimo laivai rado septynis kūnus, tačiau nenurodė žuvusiųjų tautybės.

Australija pasiuntė tris lėktuvus ir keturis laivus į pagalbą tarptautinėms paieškos ir gelbėjimo operacijoms.

Kinijos transporto ministerija pranešė, kad nuo antradienio ryto gelbėjimo operacija sutrumpinta iki „48 valandų trukmės nedidelio masto tyrimo“.

Kinijos transporto ministerija antradienį pranešė, kad gelbėtojai išžvalgė maždaug 48 400 kvadratinių kilometrų teritoriją ir „nerado jokių išgyvenusiųjų pėdsakų“.

Prastos oro sąlygos

Žvejybos laivo pavojaus signalas pirmą kartą buvo aptiktas praėjusią savaitę, kai ciklonas „Fabian“ šioje teritorijoje sukėlė septynių metrų aukščio bangas ir 120 kilometrų per valandą stiprumo vėją.

Prastos oro sąlygos stabdė gelbėjimo darbus, o Jungtinis gelbėjimo ir koordinavimo centras (JGKC) Kanberoje įspėjo dėl sudėtingų sąlygų išgyventi.

Kinijos transporto ministerija pranešė, kad ankstyvą antradienio rytą gelbėjimo laivai įjungė gedulo signalus, o iki vidurdienio įvykio vietoje buvo likę tik septyni laivai.

„Palyginti su ankstesne diena, sudužusio laivo būklė akivaizdžiai nepasikeitė ir jis pamažu dreifuoja į šiaurės rytus“, – teigė ministerija.

Apvirtęs laivas priklausė „Penglai Jinglu Fishery Co.“ – vienai didžiausių Kinijos valstybinių žvejybos kompanijų.

Šiaurės Ramiojo vandenyno žuvininkystės komisijos (NPFC) teigimu, jam buvo leista žvejoti raudonuosius kalmarus ir paprastąsias sairas.

Gegužės 5 dieną jis išplaukė iš Keiptauno Pietų Afrikoje į Pusaną Pietų Korėjoje, rodo svetainės „Marinetraffic“ duomenys. Vėliausiais svetainės duomenimis, gegužės 10-ąją laivas buvo į pietryčius nuo Prancūzijai priklausančios Reunjono salos.

„Penglai Jinglu Fishery Co.“ taip pat vykdo kalmarų ir tunų žvejybos operacijas tarptautiniuose vandenyse, įskaitant Indijos vandenyną ir Lotynų Ameriką supančias jūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius