-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugandos lyderis: dėl prieš homoseksualus nukreipto įstatymo niekas mūsų nepajudins

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni trečiadienį atmetė tarptautinius raginimus atšaukti prieš homoseksualus nukreiptą įstatymą, kuris laikomas vienu griežčiausių pasaulyje ir pagal kurį už vadinamąjį homoseksualumą sunkinančiomis aplinkybėmis gali būti skiriama mirties bausmė.
Ugandos visuomenė palaikė diskriminuojantį įstatymą
Ugandos visuomenė palaikė diskriminuojantį įstatymą / „Reuters“/„Scanpix“

„Įstatymo projekto pasirašymas baigtas, niekas mūsų nepajudins“, – po susitikimo su savo Nacionalinio pasipriešinimo judėjimo (NRM) partijos nariais pareiškė Y.Museveni.

„NRM niekada neturėjo dviejų kalbų, ką mes jums sakome dieną, tą ir sakysime naktį“, – teigė jis.

Ugandos aktyvistai paragino tarptautinius rėmėjus dėl šio įstatymo šalies lyderiams įvesti sankcijas.

Pirmadienį po įstatymo pasirašymo paskelbtame bendrame pareiškime teisių gynimo grupės pasmerkė pavojingą ir diskriminacinį įstatymą, kuris dar labiau suvaržys pilietinės visuomenės laisves valdant Y.Museveni, kuriam būnant valdžioje nuo 1986 metų šalis tampa vis labiau autoritarinė.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas, Europos Sąjunga ir Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas taip pat pasmerkė šį teisės aktą ir įspėjo, kad jei įstatymas nebus panaikintas, gali kilti pavojus užsienio paramai ir Ugandai skirtoms investicijoms.

2014 metais tarptautiniai donorai sumažino pagalbą šiai Centrinės Afrikos šaliai po to, kai Y.Museveni patvirtino įstatymo projektą, kuriuo už homoseksualius santykius buvo siekiama įvesti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, tačiau vėliau šis įstatymas buvo atšauktas.

Tačiau naujausias įstatymas šioje konservatyvioje šalyje sulaukė plataus palaikymo – įstatymų leidėjai gynė šias priemones kaip būtiną apsaugą nuo Vakarų amoralumo.

„Prezidentas Y.Museveni paragino ugandiečius išlikti tvirtus, pabrėždamas, kad homoseksualumo klausimas yra rimtas ir liečia visą žmoniją“, – sakoma jo kanceliarijos pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius