Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina – ant ekonominės ir politinės bedugnės krašto

Praėjusią savaitę europiečiams atnaujintas rusiškų gamtinių dujų tiekimas vainikavo kelias savaites trukusį energetinį konfliktą. Tačiau Ukrainai tai reiškė tik žlugusias viltis atsilaikyti prieš pasaulinę finansų krizę. Tokia trapi Ukraina nebuvo nuo pat Sovietų Sąjungos žlugimo.
Ukrainos vėliava
Ukrainos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal naująjį susitarimą, Ukrainos išlaidos dujoms padidės beveik 7 proc., iki 9,16 mlrd. dolerių, rašo portalas vz.lt. Tuo pačiu, kylant obligacijų pajamingumui ir palūkanoms, didėja bendrovių nemokumo grėsmė. Ukraina jau dabar gyvena iš pirmosios 16,4 mlrd. dolerių dydžio Tarptautinio valiutos fondo suteiktos paskolos dalies.

Ar šaliai bus suteikta likusi paskolos dalis, priklausys nuo to, kaip ji sugebės subalansuoti šių metų biudžetą, panaikinti valiutos keitimo mokesčius ir sustiprinti bankų veiklą reguliuojančius įstatymus.

Tokia trapi Ukraina nebuvo nuo pat Sovietų sąjungos žlugimo praėjusio dešimtmečio pradžioje. Šiemet Ukrainos ekonomikai prognozuojamas 10 proc. sumažėjimas – tai būtų didžiausias nuosmukis Europoje, išskyrus Islandiją. Visuomenės parama prezidentui Viktorui Juščenkai yra beveik nulinė, o jo kivirčai su premjere Julija Timošenko gali baigtis vyriausybės griūtimi, teigia analitikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius