-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina paneigė Maskvos pareiškimą dėl „Pravyj sektor“ ir anglakalbių dalyvavimo antiteroristinėje operacijoje

Ukrainos užsienio reikalų ministerija absurdiškais vadina Rusijos pareiškimus, kad antiteroristinėje operacijoje esą dalyvavo „Pravyj sektor“ ar kokių kitų pilietinių formuočių atstovai.
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Stebina absurdiški Rusijos kaltinimai dėl Ukrainos antiteroristinės operacijos rytinėse Ukrainos srityse. Ryšium su tuo norėtume oficialiai pareikšti, kad per Ukrainos teisėsaugos organų antiteroristinę operaciją prieš civilius gyventojus nenaudojama sunkioji, taip pat ir raketinė technika. Tikrovės neatitinka ir informacija apie neva operacijoje dalyvaujančius „Pravyj sektor“, taip pat – kokių nors kitų pilietinių formuočių, atstovus“, – sakoma penktadienį paskelbtame ministerijos spaudos tarnybos pareiškime.

Ministerija pabrėžė, kad antiteroristinę operaciją vykdo tik SBU, Gynybos ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos ir Nacionalinės gvardijos pajėgos, vadovaujant bendram štabui.

Būtent Rusijos kontroliuojami teroristai ir smogikai naudoja prieš antiteroristinio centro pajėgas granatsvaidžius, sunkiąją techniką ir kitokią karinę ginkluotę

„Būtent Rusijos kontroliuojami teroristai ir smogikai naudoja prieš antiteroristinio centro pajėgas granatsvaidžius, sunkiąją techniką ir kitokią karinę ginkluotę, ir tai patvirtina sistema PZRK numuštas sraigtasparnis, skridęs apžvelgti teritorijos“, – pažymima pareiškime.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija taip pat pabrėžė, kad tvirtinimai, esą operacijoje dalyvauja „anglakalbiai“ užsieniečiai, yra ciniški ir neturintys pagrindo.

„Jokie užsienio piliečiai, išskyrus patvirtintus rusų diversantų dalyvavimo provokacijose faktus, operacijoje nedalyvavo ir nedalyvauja. Norėtume taip pat priminti Rusijai, kad teroristų nelaisvėje lieka įkaitai, tarp jų – anglakalbiai stebėtojai ir žurnalistai iš užsienio, dėl kurių paleidimo Rusija, deja, nedėjo jokių realių pastangų“, – sakoma pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius