Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina patvirtino gaunanti dujas (atnaujinta 12.39 val.)

Rusijos valstybinei energetikos kompanijai „Gazprom“ nurodžius atnaujinti dujų tiekimą Europai per Ukrainą, pastaroji patvirtino, kad pradėjo gauti dujas.
„Gazprom“
„Gazprom“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo naujienų svetainė lenta.ru, tai pranešė „Naftogaz“ sekretorius spaudai Valentinas Zemlianskis. 

Rusijos kompanijos duomenimis, tiekimas prasidėjo 10 val. 15 min. Maskvos laiku. Dujos iš Sudžos stoties yra skirtos Moldovai, Turkijai ir Balkanų šalims.

Kompanija „Gazprom“ pabrėžė, kad dujas Europa turi gauti tučtuojau, o ne po 36 valandų, kaip primygtinai teigia Ukraina.

„Kai tik mes pradėsime tiekti dujas į Ukrainos dujų transportavimo sistemos įėjimą, jos turi pasirodyti jos išėjime“, – paaiškino „Gazprom“ oficialusis atstovas Sergejus Kuprijanovas.

Kaip praneša Lietuvos radijas, tai – bandomasis dujų tiekimas. Kuro tiekimą į Europą tranzitu per Ukrainą tikrina tarptautinių ekspertų grupė, turinti nustatyti, ar vagia Ukraina Europos dujas.

Tuo ją kaltina „Gazprom“ vadovybė. Tuo tarpu Ukraina mano, kad pasiima tik tokį dujų kiekį, kuris būtinas tranzitui užtikrinti. Rusijos monopolija jau įspėjo, kad jeigu dujos ir toliau tam bus imamos, „Gazprom“ tokiu kiekiu sumažins tiekimą.

Kaip rašo BBC, šimtai tūkstančių žmonių Europoje buvo palikti be dujų, kai dėl konflikto su Ukraina Rusija nutraukė dujų tiekimą.

Vis dėlto, BBC korespondento teigimu, esminės konflikto priežastys nėra iki galo išspręstos. Rusija vis dar netiekia dujų Kijevui.

Dujų tiekimas Europai per Ukrainos vamzdynus buvo nutrauktas praėjusį trečiadienį, kai Rusija apkaltino Kijevą vagiant dujas. Dujų tiekimas ukrainiečiams buvo nutrauktas savaite anksčiau dėl nesumokėtų skolų ir nesutarimų dėl kainos.

Šimtai tūkstančių žmonių 15-oje Europos šalių laukia palengvėjimo. Daugiau nei savaitę jiems teko gyventi nešildomuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius