Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 08 22 /2014 08 23

NATO: Rusija į Ukrainą jau įvedė savo desantininkus ir artilerijos pajėgas

Rusija pradėjo tiesioginę karinę invaziją, kai į Ukrainos teritoriją be leidimo įvažiavo Rusijos „humanitarinės pagalbos“ sunkvežimiai, pareiškė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU). Rusijos teritorijoje juos betikrinančius Ukrainos pareigūnus rusų kariai tiesiog nustūmė, o į Ukrainą įvažiavusią koloną ėmė lydėti prorusiški teroristai. NATO paskelbė, kad Rusija jau įvedė į Ukrainą savo specialiųjų pajėgų būrius ir artilerijos padalinius.
Teroristas prie Rusijos-Ukrainos sienos
Teroristas prie Rusijos-Ukrainos sienos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos sunkvežimių kolona su „humanitarine pagalba“ pajudėjo Luhansko link Ukrainos pareigūnams net nebaigus patikros procedūrų, pranešė naujienų agentūra „Unian“. Be Kijevo vyriausybės leidimo ir be Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK) atstovų palydos įvažiavusius sunkvežimius lydi prorusiški teroristai. Kremlius pagrasino, kad jeigu Ukraina mėgins sustabdyti koloną, bus imtasi veiksmų. 

VIDEO: Rusijos „humanitarinės pagalbos“ kolona

Papildyta 00.38 Į Luhanską atvyko visas Rusijos konvojus

Į separatistų kontroliuojamą rytų Ukrainos Luhansko miestą atvyko visi 262 sunkvežimiai iš Rusijos humanitarinio konvojaus, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Šiuo metu iš sunkvežimių iškraunamas jų atvežtas krovinys.

„Neatmestina, kad dalis Rusijos humanitarinės pagalbos bus persiųsta į vadinamąją Donecko liaudies respubliką“, - pranešė Luhansko administracijos atstovas.

Jo teigimu, atsiųstos pagalbos paskirstymu užsiims speciali komisija.

Papildyta 21.28 JAV reikalauja, kad Rusija atšauktų savo „humanitarinį konvojų“

Jungtinės Valstijos, labai susirūpinusios dėl Rusijos sunkvežimių vilkstinės įvažiavimo į Ukrainą, pažeidžiant jos teritorinį vientisumą, paragino Maskvą nedelsiant išgabenti savo techniką ir personalą, pareiškė penktadienį Pentagonas ir perspėjo dėl naujų tarptautinių sankcijų, jeigu Maskva negerbs Kijevo suvereniteto.

„Tai yra Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo pažeidimas iš Rusijos pusės, – pareiškė Pentagono atstovas spaudai kontradmirolas Johnas Kirby. – Rusija privalo tuojau pat išvesti savo transporto priemones ir savo personalą iš Ukrainos teritorijos. To nepadarymas baigsis jai papildomais kaštais ir izoliacija“.

J.Kirby abejoja, ar tas konvojus tikrai yra humanitarinė misija. „Rusija neturėtų siųsti į Ukrainą transporto priemonių, personalo, ar bet kokios rūšies krovinių nei humanitarinio konvojaus pavidalu, nei jokiu kitu pretekstu be Kijevo pareikšto leidimo“, – pabrėžė kontradmirolas ir pridūrė, kad nežinia, koks ten krovinys įvežtas.

„Mes neturime aiškaus vaizdo, kas yra tuose sunkvežimiuose“, – sakė J.Kirby.

Pasak vietinės valdžios, į Luhanską, prorusiškų maištininkų bastioną penktadienį atvažiavo apie 20 rusiškų sunkvežimių, nors tam ir nepritarė Kijevas.

Papildyta 20.35 NATO: Rusija jau įvedė į Ukrainą savo kariuomenės padalinius

Pastarosiomis dienomis Rusijos armija į Ukrainą įvedė savo artilerijos padalinius ir naudoja juos prieš Ukrainos kariškius. Apie tai pranešė JAV leidinys „The New York Times“, remdamasis NATO atstove spaudai Oana Lungesku, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

„Nuo rugpjūčio vidurio NATO gauna daugybę pranešimų apie Rusijos karinių pajėgų dalyvavimą koviniuose veiksmuose rytų Ukrainoje, be kita ko, rytų Ukrainoje „naudojamos specialiosios paskirties ir desantininkų pajėgos“, – pareiškė O. Lungesku.   

„Rusijos artilerijos palaikymas – tiek iš Rusijos teritorijos, tiek ir iš Ukrainos teritorijos naudojamas prieš Urainos ginkluotąsias pajėgas“, – pabrėžė NATO atstovė spaudai.

Papildyta 20.20 Maskvos atsakas – kaltinimų lavina JAV ir Lietuvai

JAV valdžia siekia sužlugdyti Rusijos humanitarinę misiją Pietryčių Ukrainai, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Pranešime, kuris buvo paskelbtas ministerijos interneto svetainėje, pažymima, kad JAV ir Lietuva užblokavo Rusijos rugpjūčio 21 dienos iniciatyvą dėl to, kad Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba priimtų sprendimą palaikyti humanitarinės pagalbos pristatymą į Pietryčių Ukrainą.

„Jeigu JAV pasipriešino visiškai nekonfrontaciniam, taikinamajam tekstui, tai nelieka jokių abejonių dėl Vašingtono pasiryžimo tęsti ginkluotą priešpriešą Ukrainoje. Kitaip, kaip (tik) bandymu pakirsti humanitarinę misiją, to pavadinti negalima“, – nurodo ministerija.

Rusijos užsienio reikalų ministerijoje sakė, kad dokumento projekte buvo tokių elementų, kaip JT Saugumo Tarybos pritarimas dėl rusų ir ukrainiečių humanitarinių krovinių pristatymo į Ukrainos pietryčių rajonus prižiūrint Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus Komitetui (TRKK), tai pat – raginimai visoms šalims vykdyti susitarimus dėl visiško humanitarinių konvojų saugumo užtikrinimo visos jų kelionės metu ir šiuo tikslu paskelbti apie ugnies nutraukimą.

„Šią konstruktyvią Rusijos iniciatyvą užblokavo JAV ir Lietuva. Pavyzdžiui, mums pasiūlė išimti iš teksto raginimus nutraukti kovos veiksmus ir užtikrinti saugų humanitarinio krovinio pristatymą, taip pat priminimą, kad humanitarinį krovinį siunčia Rusija“, – sakoma Rusijos URM pranešime.

Papildyta 19.57 NATO: Rusijos veiksmai kelia didžiulį nerimą

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas penktadienį sakė, kad Aljansas stebėjo nerimą keliantį Rusijos sausumos ir oro pajėgų telkimą netoli Ukrainos. Anot jo, prie sienos sutelkta 18 000 kariniams veiksmams pasirengusių karių.

„Taip pat matėme didelio kiekio modernių ginklų, tarp jų – tankų, šarvuočių ir artilerijos, pervežimą separatistų grupėms Rytų Ukrainoje“, – sakoma A.F.Rasmusseno pareiškime.

Jis smerkė Rusiją ir už tai, kad ji pasiuntė „vadinamąją humanitarinės pagalbos sunkvežimių koloną“ į Ukrainą be Kijevo sutikimo ir be jokio Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK) dalyvavimo.

Aš ryžtingai raginu Rusiją nebetęsti provokuojančių veiksmų, liautis destabilizavus Ukrainą ir žengti tikrus žingsnius šiai pavojingai padėčiai išspręsti, visiškai gerbiant Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą bei tarptautinę teisę, – sakė A.F.Rasmussenas.

„Tai gali tik padidinti krizę regione, kurią Rusija pati sukūrė ir toliau kurstė“, – sakoma A.F.Rasmusseno pareiškime, kuriame nurodoma, kad tai yra akivaizdus Rusijos tarptautinių įsipareigojimų pažeidimas.

Pasak NATO generalinio sekretoriaus, nepaisydama tarptautinės bendruomenės pastangų rasti politinį krizės sprendimą, Rusija toliau eskaluoja krizę Rytų Ukrainoje ir tai gali nulemti tolesnę Maskvos izoliaciją.

„Aš ryžtingai raginu Rusiją nebetęsti provokuojančių veiksmų, liautis destabilizavus Ukrainą ir žengti tikrus žingsnius šiai pavojingai padėčiai išspręsti, visiškai gerbiant Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą bei tarptautinę teisę“, – sakė A.F.Rasmussenas.

Papildyta 19.50 Jungtinių Tautų Saugumo taryba renkasi į skubų posėdį

Lietuvos siūlymu Jungtinių Tautų Saugumo taryba penktadienį renkasi pasitarti dėl Rusijos sprendimo siųsti humanitarinės pagalbos koloną į Ukrainos rytinę teritoriją be Kijevo pritarimo ir tarptautinių stebėtojų palydos.

Lietuvos prašymu posėdyje nuo 15 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku ketinama svarstyti „įsiveržimu“ laikomą kelių šimtų sunkvežimių įvažiavimą į Ukrainos teritoriją.

Papildyta 17.45 val. Europos Sąjunga: Rusija pažeidė Ukrainos sieną

Europos Sąjunga griežtai kritikuoja Rusiją dėl „akivaizdaus Ukrainos sienos pažeidimo“ penktadienį, kai Maskva nurodė didelei humanitarinės pagalbos vilkstinei važiuoti į neramiąją rytinę Ukrainos teritoriją.

„Mes smerkiame Rusijos sprendimą įvežti humanitarinį krovinį į Ukrainos teritoriją be Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) palydos ar Ukrainos valdžios pritarimo“, – taip, anot TRKK, sakė ES užsienio politikos vadovė Catherine Ashton.

„Tai akivaizdus Ukrainos sienos pažeidimas. Be to tai prieštarauja ankstesniems susitarimams tarp Ukrainos, Rusijos ir TRKK. Mes raginame Rusiją grįžti prie šio sprendimo“, – sakė C.Ashton atstovas spaudai Sebastienas Brabantas.

Papildyta 17.15 val. Konvojaus tikslas – išprovokuoti Ukrainą

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Zorianas Škiriakas įsitikinęs, kad pagrindinis „humanitarinio konvojaus“ iš Rusijos tikslas – iš provokuoti Ukrainos karinių pajėgų ataką, kad Rusija galėtų pateisinti savo įsiveržimą į Ukrainą.

Patarėjas tai paskelbė savo „Facebook“ puslapyje. „Pagrindinė nusikalstama „Putino humanitarinio konvojaus idėja“ – išprovokuoti antiteroristinių pajėgų ataką, kad būtų pateisintas plataus masto Rusijos karinių pajėgų įsiveržimas į Ukrainą“, – parašė Z.Škiriakas.

Jis mano, kad negalima „atmesti ginklutos provokacijos, kai koloną atakuotų patys Rusijos kariškiai, bet tuo apkaltintų ukrainiečius“. Patarėjas pabrėžia, kad užsienio šalių lyderiai turi suvokti, jog Rusijos prezidentas V.Putinas nesustos, todėl reikia veikti adekvačiai ir visapusiškai palaikyti Ukrainą bei kuo greičiau Kijevui suteikti karinę paramą.

Papildyta 17.10 val. Prmieji sunkvežimiai pasiekė Luhanską

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad pirmieji sunkvežimiai jau pasiekė Luhanską.

Rusijos pasieniečiai teigia, kad visi 280 sunkvežimių jau yra Ukrainos teritorijoje.

15.51 val. Su Ukrainos prezidentu susitikęs Linas Linkevičius: Rusijos konvojus yra provokacija

15.40 val. Rusija paskelbė, kad į Ukrainą juda 280 sunkvežiių su „humanitarine pagalba“

Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad į Ukrainos pusę pajudėjo iš viso 280 „humanitarinę pagalbą“ gabenančių sunkvežimių.

Oficialiai skelbiama, kad „humanitarinę pagalbą“ esą sudaro 400 tonų skirtingų rūšių kruopų, 340 tonų mėsos konservų, 30 tonų druskos, 100 tonų cukraus, 60 tonų pieno konservų, taip pat dideli kiekiai arbatos, geriamojo vandens buteliuose, maisto vaikams ir medicinos priemonių, 

15.09 val. Prieš Ukrainos URM interneto svetainę programišiai įvykdė ataką

Iš karto po Ukrainos URM pareiškimo, kad Rusija eilinį sykį pažeidė tarptautinės teisės normas, prieš ministerijos interneto svetainę įvykdyta vadinamoji DDoS ataka. 

"Neprašyti svečiai iš Rusijos yra ne tik mašinose, bet ir kompiuteriuose. Prieš svetainę mfa.gov.ua įvykdyta DDoS ataka. Sekite mūsų naujienas "Facebook" ir "Twitter", – teigė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas. 

14.45 val. Ukraina neatakuos be leidimo įvažiavusios kolonos

Ukraina neatakuos Rusijos „humanitarinės pagalbos“ kolonos sunkvežimių, nes nori išvengti bet kokių provokacijų, penktadienį pareiškė Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Valentynas Nalyvaičenka.

Paklaustas, ar Ukraina panaudotų aviacijos smūgius prieš sunkvežimių koloną, V.Nalyvaičenka atsakė: „Prieš juos – ne.“

„Ukraina visokeriopai informuos Raudonąjį Kryžių, kad mūsų, Ukrainos, neįtrauktų į šią provokaciją siekiant, kad mes panaudotume suvaržymus arba jėgą prieš vadinamąsias pagalbos mašinas“, – sakė jis.

Paklaustas, ar Ukraina panaudotų aviacijos smūgius prieš sunkvežimių koloną, V.Nalyvaičenka atsakė: „Prieš juos – ne.“

14.31 val. Jau įvažiavo 150 sunkvežimių 

Į Ukrainos teritoriją jau įvažiavo 150 Rusijos sunkvežimių, pranešė televizijos kanalas „Rossiya 24“. Pasak žurnalisto įvykio vietoje, jų pabaigos net nesimato. Žurnalistas prisipažino, kad kolonos su „humanitarine kolona“  nelydi Raudonojo Kryžiaus atstovai. 

14.29 val. Ukrainos URM: Rusija eilinį sykį sulaužė tarptautinės teisės normas

Ukrainos užsienio reikalų ministerija (URM) paskelbė, kad Rusijos „humanitarinės misijos“ patekimas į šalies teritoriją yra neteisėtas ir Rusija eilinį sykį pažeidė tarptautinės teisės normas.

„Nepaisant to, kad Ukrainos pasienio pareigūnai tikrino iš Rusijos keliaujančią vilkstinę, šiandien ryte Ukrainos pareigūnus Rusijos pajėgos užblokavo. Pasieniečiai nebegali atlikti sunkvežimių kolonos apžiūros“, – priduriama Ukrainos URM pranešime.

13.42 val. SBU: Rusija pradėjo tiesioginę karinę invaziją

Rusija pradėjo tiesioginę karinę invaziją, kai į Ukrainos teritoriją be leidimo įvažiavo Rusijos „humanitarinės pagalbos“ sunkvežimiai, pareiškė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU). Pasak SBU vadovo Valentino Nalivaičenkos, Rusija šią invaziją tik mėgina maskuoti kaip „humanitarinę pagalbą“.

Rusija siekia nuslėpti nusikaltimus, slapta nuo artimųjų ir Ukrainos valdžios išgabenti žuvusiųjų kūnus, kad jų giminės Rusijoje negalėtų sužinoti, kur žuvo jų artimieji

„Mes tai vadiname tiesioginiu įsiveržimu ciniškai prisidengiant Raudonuoju Kryžiumi. Tai kariniai automobiliai, tai kariai su padirbtais dokumentais. Vairuotojais tapo kariškiai, apmokyti vairuoti karinę techniką, naudoti tankus ir artileriją. Šios kolonas transportas bus panaudotas pervežti artilerijos įrenginius, vadinasi, prieš taikius gyventojus“, – pabrėžė Saugumo tarnybos pirmininkas.

Be to, V.Nalivaičenka pasakė, kad, tarnybos duomenimis, vadinamoji „humanitarinė kolona“ iš Rusijos turi tris tikslus. Pirmas – panaudoti baltai perdažytus karinius „Kamaz“ sunkvežimius artilerijos įrenginių gabenimui, antras – ginklų pervežimui ir jų tiekimui teroristų gaujoms. Trečias – o tai yra svarbiausia – nuslėpti nusikaltimus, slapta nuo artimųjų ir Ukrainos valdžios išgabenti žuvusiųjų kūnus, kad jų giminės Rusijoje negalėtų sužinoti, kur žuvo jų artimieji.

13.40 val. Artėja dar 90 sunkvežimių

Ukrainos sienos link juda dar 90 sunkvežimių, pranešė Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka.

Jis pažymėjo, kad šių sunkvežimių patikrinti Rusija neleido nei Ukrainos pasieniečiams, nei Raudonojo Kryžiaus atstovams. 

13.31 val. Ukrainos pasieniečiai buvo tiesiog nustumti

Rusijos kariai patikros punkte paprasčiausiai nustūmė Ukrainos pasieniečius, kad atlaisvintų kelią „humanitarinės pagalbos“ kolonai, pranešė Ukrainos Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas ir grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas savo „Facebook“ paskyroje.

„Ukrainos pasieniečiai, kurie pasienio poste Rusijos teritorijoje prižiūrėjo „humanitarinės pagalbos“ koloną, Rusijos karių buvo nustumti į šalį. Tada konvojus pajudėjo“, – pranešė jis.

D.Tymčukas pažymėjo, kad Rusija pažeidė susitarimą, nes norint kirsti sieną su Ukraina Rusijai reikėjo gauti Kijevo leidimą po to, kai Raudonasis Kryžius pažadėtų koloną lydėti.

13.05 val. Lydi oro desantininkai?

Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad panašu, jog Rusijos „humanitarinės pagalbos“ koloną lydi 76-osios oro desantininkų brigados daliniai.

12.59 val. TRKK patvirtino nelydintis Rusijos kolonos

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) penktadienį patvirtino, kad negavus būtinų saugumo garantijų jo atstovai nelydi Rusijos humanitarinės pagalbos kolonos, kurios pirmieji sunkvežimiai jau įvažiavo į Ukrainos teritoriją.

„Rusijos pagalbos kolona juda į Ukrainą, bet mes jos nelydime dėl nepastovios saugumo padėties“, – sakoma TRKK pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“.

12.51 val. Įvažiavo 60 „Kamaz“ sunkvežimių, juos lydi teroristai

Maždaug penktadalis „humanitarinės pagalbos“ kolonos – jau Ukrainos teritorijoje, pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“. „The New York Times“ žurnalistas Andrew Rothas savo „Twitter“ paskyroje pažymėjo, kad šalia Rusijos sunkvežimių nematyti Raudonojo Kryžiaus atstovų – tik uniformomis vilkintys rusų vairuotojai ir teroristai.

„Mes užtikriname humanitarinių krovinių ir juos lydinčių asmenų saugumą. Kolona juda su kovotojų apsauga“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė „Donecko liaudies respublikos“ šaltiniai.

„Interfax“ taip pat citavo vieną šaltinį Ukrainos vyriausybėje, kuris sakė, jog Rusijos pagalbos kolonos sunkvežimiai kirto abiejų šalių sieną negavę Kijevo leidimo ir be TRKK atstovų palydos.

TRKK savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad jų atstovai nelydės konvojaus dėl nestabilios saugumo situacijos.

12.12 val. Rusijai „nusibodo laukti“

Rusijos prezidentas informuotas, kad humanitarinę pagalbą vežanti kolona pajudėjo į Luhansko pusę, penktadienį radijo stočiai „Kommersant FM“ tvirtino Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. 

D.Peskovas atsisakė komentuoti ar kolonos judėjimas buvo suderintas su Ukrainos valdžia ar teroristais. Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Maskva esą pavargo laukti Kijevo leidimo, kad ta kolona galėtų įvažiuoti į konflikto krečiamą teritoriją, pridūrusi, kad sunkvežimiai pradeda judėti sukilėlių tvirtovės Luhansko link.

Rusijos ministerija pagrasino, kad Maskva imsis veiksmų dėl bet kokių galimų provokacijų prieš tą koloną

„Vis naujų dirbtinių reikalavimų ir dingsčių kėlimas jau tapo pasityčiojimu. Negalima toliau kęsti tokią betvarkę, atvirą melą ir nesugebėjimą susitarti. Visos priežastys vilkinant pagalbos gabenimą žmonėms humanitarinės katastrofos rajone jau išsemtos. Rusijos pusė priėmė sprendimą veikti. Mūsų kolona su humanitarinės pagalbos kroviniu pradeda judėti Luhansko link“, – sakoma URM tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Ministerija taip pat pagrasino, kad Maskva imsis veiksmų dėl bet kokių galimų provokacijų prieš tą koloną.

„Perspėjame dėl bet kokių mėginimų sužlugdyti šią išimtinai humanitarinę misiją, kuriai buvo seniai ruošiamasi – visiškai skaidriai ir bendradarbiaujant su Ukraina bei Tarptautiniu Raudonojo Kryžiaus Komitetu. Atsakomybė už galimų provokacijų prieš humanitarinė koloną visiškai teks tiem, kas yra pasiruošę toliau aukoti žmonių likimus dėl savo ambicijų ir geopolitinių užmojų, šiurkščiai pažeisdami tarptautinės humanitarinės teisės normas ir principus“, – sakoma pranešime.

12.01 val. Koloną pasitinka teroristai

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas nurodė, kad pirmieji 10 sunkvežimių, priklausančių prieštaringai vertinamai Rusijos pagalbos kolonai, penktadienį įvažiavo į Ukrainos teritoriją, tačiau sustojo tos šalies muitinės patikros zonoje.

„The New York Times“ žurnalistas Andrew Rothas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad Rusijos sunkvežimiai jau įvažiavo į Ukrainos teritoriją. Šalia niekur nematyti Raudonojo Kryžiaus atstovų – matyti tik rusų vairuotojai ir teroristai.

Muitinės pareigūnai patikrino 34 Rusijos sunkvežimius 

Rusijos ir Ukrainos muitininkai patikrino krovinius 34 sunkvežimiuose iš didelės humanitarinės pagalbos kolonos, kurią Maskva pasiuntė į Rytų Ukrainą, penktadienį pranešė pareigūnai.

„Rusijos ir Ukrainos muitinės pareigūnai kartu patikrino tas mašinas ir jų vežamus krovinius“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos muitinės tarnybos atstovas Rajanas Farukšinas.

34 sunkvežimiai ir dar 34 mašinos stovi muitinės patikros poste Rusijos teritorijoje ir dar nekirto Ukrainos sienos, pridūrė jis.

Tuo tarpu Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) toliau reikalauja saugumo garantijų savo darbuotojams, kurie lydėtų Rusijos humanitarinės pagalbos koloną rytų Ukrainoje, sakė šios agentūros atstovė Rusijoje, Baltarusijoje ir Moldovoje Viktorija Zotikova.

„Dalis tų sunkvežimių buvo patikrinti ir užplombuoti dar vakar, tačiau jie niekur nevyksta, nes mes laukiame saugumo garantijų“, – sakė ji penktadienį.

Komentuodama ketvirtadienį paskelbtą TRKK pranešimą, jog visos pagalbos siuntos gabenimo sąlygos buvo išpildytos, V.Zotikova pareiškė, kad saugumo garantijos turi būti nuolat patvirtinamos.

„Jeigu saugumo garantijos mums buvo suteiktos užvakar, tai nereiškia, kad jos galioja šiandien ir kad mes esame patenkinti. Iki šiol neturime visiško patvirtinimo, kuris leistų mums pradėti judėti“, – aiškino Raudonojo Kryžiaus atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius