Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina: Rusijos stačiatikių patriarcho Kirilo vizitas – nepageidaujamas

Ukraina paskelbė nepageidaujanti, kad Rusijos Stačiatikių Bažnyčios patriarchas Kirilas atvyktų į šalį. Toks sprendimas – dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, skelbia unian.net.
Patriarchas Kirilas
Patriarchas Kirilas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai informavo Ukrainos Kultūros ministerijos Religijos ir nacionalinių klausimų departamento vadovas Vladimiras Juškevičius. 

Žiniasklaida praneša, kad sprendimas į Ukrainą pakviesti patriarchą Kirilą gali būti priimtas ketvirtadienį vakare Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios Šv.Sinodo pasitarime. Patriarchą Kirilą ketinama kviesti į Kijevo Rusios krikšto jubiliejaus šventę. 

„Noriu pranešti, kad šis vizitas Rusijos karinės agresijos, nukreiptos prieš Ukrainą, metu yra nepageidaujamas, provokuojantis ir politiškai angažuotas“, – sakė V.Juškevičius. 

Jis taip pat teigė, kad Ukraina teisinėmis priemonėmis padarys viską, kad šis vizitas neįvyktų į jokią šalies teritoriją – taip pat ir aneksuotą Krymą. 

„Mano nuomone, toks Rusijos Stačiatikių Bažnyčios vadovo vizitas gali iššaukti tik tarpkonfesinio susipriešinimo bangą, taigi, jis įmanomas tik po to, kai Rusija nutrauks agresiją ir grąžins užgrobtas Ukrainos teritorijas“, – sakė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius