Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ukrainą užplūdo Rusijos šnipai ir provokatoriai – pareigūnai skundžiasi, kad nespėja jų gaudyti

Per pastarąjį mėnesį Ukrainoje buvo sulaikyta tiek šnipų ir diversantų, kiek per visą nepriklausomybės laikotarpį. Kaip skelbia Unian.net, jie pasklido po visą šalį ir yra masiškai suiminėjami Kijeve, Lvove, Odesoje, Černigove.
Mitingas Donecke
Mitingas Donecke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) atstovė spaudai Marina Ostapenko teigė, kad šnipai ir diversantai Ukrainoje renka informaciją apie karinių vienetų judėjimą, jų išsidėstymą, siekia gauti įslaptintą informaciją, bando destabilizuoti politinę padėtį, sukelti socialinius neramumus, verbuoja ukrainiečius, siūlydami šiems pinigus, sprogmenis ir ginklus.

Užsieniečių, kurie veikia prieš Ukrainą, tiek daug, kad UST ir milicija nespėja jų gaudyti.

Užsieniečių, kurie veikia prieš Ukrainą, tiek daug, kad UST ir milicija nespėja jų gaudyti. Sunkumų sudaro ir tai, kad dalis tokių asmenų yra Ukrainos piliečiai.

V.Janukovyčius Rusijos šnipams dalijo ukrainietiškus pasus

Aukščiausiosios Rados deputatas Aleksandras Briginecas pasakojo, kad eidamas prezidento pareigas Viktoras Janukovyčius įsakė 5 tūkst. Rusijos Federalinės saugumo tarnybos  (FST) darbuotojų išduoti Ukrainos pasus. Todėl nenuostabu, kad savaitgalį prorusiškiems piliečiams pavyko užgrobti valdžios pastatus rytiniuose Ukrainos miestuose.

Kovą su provokatoriais Ukrainai reikėjo pradėti anksčiau. Kaip pavyzdį jis pateikė Dnepropetrovską, kur vietos saugumo padalinys dar žiemą pradėjo baudžiamąją bylą ir išardė ten veikusį šnipų tinklą.

Pasak buvusio Ukrainos žvalgybos darbuotojo Aleksejaus Arestovičiaus, prorusiškuose mitinguose žmones kursto specialiai apmokyti provokatoriai, todėl po kurio laiko žmonės pamiršta žmogiškumą ir ima elgtis kaip žvėrys.

„Jie yra tam parengiami. Parengimo metodika nepasikeitusi nuo KGB laikų, ją sėkmingai dabar naudoja FST“, – teigė jis.

Ekspertas teigia, kad kovą su provokatoriais Ukrainai reikėjo pradėti anksčiau. Kaip pavyzdį jis pateikė Dnepropetrovską, kur vietos saugumo padalinys dar žiemą pradėjo baudžiamąją bylą ir išardė ten veikusį šnipų tinklą.

„Jam priklausė 15-18 žmonių – buvę Rusijos Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai bei buvę Ukrainos milicijos pareigūnai, kai kurie jų galėjo būti susiję su Rusijos spectarnybomis“, – teigė A.Arestovičius.

Šnipus įdarbino buvusio viceministro bendrovė

UST atstovė žurnalistams teigė, kad dalis pagautų šnipų oficialiai buvo įdarbinti bendrovėje, kuri prekiauja džiūvėsėliais ir riešutais.

Šios bendrovės vadovas – buvęs ekologijos viceministras Sergejus Rybalka atsisakė susitikti su žurnalistais.

Panašių Rusijos šnipų organizacijų Ukrainoje – dešimtys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius