-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainiečiai padavė Rusiją į Europos Žmogaus Teisių Teismą

Ukrainos žmogaus teisių organizacija „Helsinkio žmogaus teisių sąjunga“ padavė Rusiją į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT). Ši šalis kaltinama prisidėjusi prie žmonių grobimo ir kankinimo Slovjanske, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Europos Žmogaus Teisių Teismas
Europos Žmogaus Teisių Teismas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Helsinkio žmogaus teisių sąjunga“ savo internetinėje svetainėje skelbia, jog tikisi, kad už Rusijos remiamų teroristų vykdytus žmonių grobimus ir kankinimus bus išmokėtos kompensacijos.

Žmogaus teisių organizacija teigia, kad Ukrainos valdžia nepakankamai aktyviai prisideda prie pagrobtų civilių gyventojų išlaisvinimo. 

Organizacijos advokatas Olegas Veremenka teigia, kad Rusija šiuo metu Ukrainoje kariauja taip pat, kaip anksčiau Čečėnijoje. Šio fakto įrodymas yra rusiški ginklai teroristų, siaučiančių Donbase, rankose.

„Tokios bylos, kokią iškėlėme mes, EŽTT vadinamos čečėniškomis. Civilių gyventojų grobimo praktika susiklostė pirmojo Čečėnijos karo metu. Tuomet žmogaus teisių organizacijos kreipėsi į Strasbūro teismą, reikalaudamos įkaitų išlaisvinimo. Šioje byloje mums reikia įrodyti, kad Ukrainos teritorijoje veikiantys teroristai yra atsiųsti Rusijos, kurios valdžia ir turi prisiimti atsakomybę“, – tvirtino O.Veremenko.

Organizacijos advokatas Olegas Veremenka teigia, kad Rusija šiuo metu Ukrainoje kariauja taip pat, kaip anksčiau Čečėnijoje.

„Kreipdamiesi į EŽTT pažymėjome, jog teroristai naudojo naujausią ginkluotę. Kai kurių ginklų vertė siekė net 80 tūkst. dolerių. Tikimės, kad teismas išgirs mūsų argumentus“, – vylėsi Ukrainos žmogaus teisių organizacijai atstovaujantis advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius