-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 28 /16:38

Ukrainiečių pilotės Nadijos Savčenko sveikata pablogėjo – ji perkelta į civilinę ligoninę

Maskvos areštinėje laikoma ukrainiečių pilotė Nadia Savčenko atnaujino bado streiką ir silpsta, pirmadienį pranešė jo advokatas, nurodęs, kad pareigūnai planuoja perkelti ją į civilinę ligoninę.
Nadia Savčenko
Nadia Savčenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Advokatas Nikolajus Polozovas sakė, kad N.Savčenko, kuri praėjusį mėnesį po daugiau nei 80 dienų trukusio nevalgymo buvo nutraukusi bado streiką, nuo praėjusios savaitės vėl atsisako maisto.

Pasak žmogaus teisių pareigūno, ukrainietė neteko aštuonių kilogramų, o „jos tyrimai labai blogi“. Vėliau patvirtinta, kad N.Savčenko perkelta į civilinę ligoninę.

Ukrainos karinių oro pajėgų sraigtasparnio pilotė, kuriai ateinantį mėnesį sukaks 34 metai, pirmą kartą bado streiką paskelbė pernai gruodį, protestuodama dėl savo arešto įtariant prisidėjusi prie dviejų Rusijos žurnalistų žūties per apšaudymą iš minosvaidžių Rytų Ukrainoje.

N.Savčenko užsirašė savanore į vieną batalioną, kuris kovėsi su prorusiškais separatistais, o po sulaikymo daugumai ukrainiečių tapo nacionaline didvyre ir pernai spalį, jai nedalyvaujant, buvo išrinkta į šalies parlamentą.

Praėjusią savaitę pastebėjau, kad ji neteko svorio ir atrodo labiau išsekusi, – sakė N.Polozovas.

Praėjusią savaitę Rusija apkaltino N.Savčenko dėl bendrininkavimo nužudant žurnalistus ir neteisėto sienos kirtimo.

„Praėjusią savaitę pastebėjau, kad ji neteko svorio ir atrodo labiau išsekusi“, – sakė N.Polozovas naujienų agentūrai AFP.

„Ilgainiui paaiškėjo, kad nuo praėjusios savaitės ji atsisako valgyti, dabar ji sveria kiek daugiau nei 50 kilogramų“, – sakė jis, pridūręs, jog kalėjimo pareigūnai žinojo, kad N.Savčenko atnaujino bado streiką.

„Jie žinojo, kad ji atsisako maisto, tačiau mūsų apie tai neinformavo, ji pati taip pat nieko nesakė“, – nurodė advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius