Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 28 /15:54

Ukrainiečius žudyti raginęs V.Putino ideologas A.Duginas paskelbė esąs išmestas iš darbo, nors niekas jo neatleido

Rusijos prezidento Vladimiro Putino ideologu vadinamas filosofas Aleksandras Duginas išmestas iš Maskvos valstybinio M.Lomonosovo universiteto. Apie tai pranešė jis pats. Tuo tarpu universitetas teigia, kad niekas A.Dugino neatleido ir jis dirba toliau.
Aleksandras Duginas
Aleksandras Duginas / americanfront.info nuotr.

A.Duginas buvo šio universiteto Sociologijos fakulteto profesorius, praneša newsru.com.

Filosofas įsitikinęs, kad darbo neteko dėl savo požiūrio į Ukrainą.

A.Duginas apie savo atleidimą pranešė socialiniame tinkle „Vkontakte“.

„Universiteto rektorius V.A.Sadovničij atšaukė savo įsakymą apie mano paskyrimą į Sociologijos fakulteto Tarptautinių santykių sociologijos katedros vedėjo vietą“, – parašė A.Duginas, pabrėžęs, kad, jo manymu, tai buvo padaryta pažeidžiant visas taisykles. „Mano darbas universitete baigtas“, – konstatavo profesorius.

A.Dugino teigimu, universiteto rektorius jam pareiškė, kad jis atleistas po „tam tikrų sluoksnių reakcijos“ į jo poziciją „Novorusijos atžvilgiu“.

Tačiau universiteto spaudos tarnyba šį A.Dugino pareiškimą paneigė. „Šiuo metu A.Dugino darbo sutarties laikas nėra pasibaigęs ir jis toliau dirba. Jokių atleidimų nebuvo“, – teigiama universiteto pranešime.

A.Duginas šokiravo ne Rusijos visuomenę, kai po tragedijos Odesoje pareiškė, kad Ukrainoje atsirado „baisių žmonių“, kuriuos reikia „žudyti, žudyti ir žudyti“.

A.Duginas agituoja Kremlių įvesti Rusijos kariuomenę į rytų Ukrainos teritoriją, kurią nuo Kijevo bando atplėšti vietos separatistai ir iš Rusijos siunčiami teroristai.

A.Duginas šokiravo ne Rusijos visuomenę, kai po tragedijos Odesoje, kai per riaušes žuvo apie 50 žmonių, pareiškė, kad Ukrainoje atsirado „baisių žmonių“, kuriuos reikia „žudyti, žudyti ir žudyti“.

Pasipiktinę Ukrainos ir Rusijos piliečiai universiteto rektoriui parašė peticiją, kurioje reikalavo A.Duginą atleisti iš pareigų. Šią peticiją pasirašė daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

„Jei rektorius ir jam spaudimą dariusi šeštoji kolona mano, kad aš už savo požiūrį vertas persekiojimo dėl politinių motyvų, aš tai turėsiu omenyje ir pripažinsiu be jokių apeliacijų ir protestų“, – parašė A.Duginas.

Jis pareiškė, kad neginčys savo atleidimo, nes pripažįsta, kad „valdžia Rusijoje yra aukščiau įstatymo“. „Valdžios vertikalė yra tai, ką aš priimu ir palaikau“, – pabrėžė A.Duginas.

A.Duginas laikomas vienu svarbiausių Eurazijos atkūrimo ideologų.

Atėjus į valdžią dabartiniam prezidentui Vladimirui Putinui A.Duginas, iki tol buvęs radikalios opozicijos atstovas, tapo artimas Kremliui.

Manoma, kad A.Duginas buvo vienas Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą ir Krymo okupacijos bei atgimusių Rusijos imperinių ambicijų ideologų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius