-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietę, Muamaro Kadhafi medicinos seserį, sukrėtė buvusio Libijos lyderio nužudymas

Viena buvusio Libijos lyderio Muamaro Kadhafi medicinos seserų, Ukrainos pilietė Oksana Balinskaja pareiškė, kad ją sukrėtė parodyti jo žūties vaizdai.
Muamaras Kadhafis valdžioje jau keturis dešimtmečius
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai sukrėtė. Pirmiausia, to nesitikėjau. Visiškai nemaniau, kad jo tokia mirtis laukia. Kad šaltakraujiškai sudraskys. Tokia mirtis. Niekam tokios mirties nelinkėčiau“, – televizijos kanalui NTV pareiškė O.Balinskaja.

O.Balinskaja, kuri šiuo metu gyvena Mogilnajos kaime, 300 km nuo Kijevo, trečiadienį rodytame interviu televizijai pasakojo buvusi Ukrainoje, kai Libijoje prasidėjo pilietinis karas.

„Kai tik prasidėjo, Egiptas ir Tunisas, kai tik tos pirmos šalys pradėjo (masinius mitingus, pasibaigusius abiejų prezidentų atsistatydinimu), aš, atsimenu, visada žiūrėdavau ir sakydavau tėtei (M.Kadhafiu): „Libijoje taip niekada nebus!“. Niekas nesutiks prieš tėvelį rankos kelti. Ir štai, kaip tik sausį atostogavau Ukrainoje, ir ten, Libijoje, per dvi tris savaites prasidėjo“, – pasakojo O.Balinskaja.

Medicinos sesuo M.Kadhafi vadino rūpestingu žmogumi, besistengiančiu padėti savo darbuotojams.

„Jis visada rūpindavosi. Ir ne tik mumis, bet visais, visu kolektyvu, tais, kas jį supo. Jis visada klausinėjo, jaudinosi: ar ne alkani, ar ko nors netrūksta“, – pasakojo medicinos sesuo.

Ji taip pat papasakojo, kad 69-erių  M.Kadhafi buvo stiprios sveikatos. „Jis, žinoma, ne jauniklis, ne 18 metų. Žinoma, jis nesirgo kažkuo ypatinga. Ačiū Dievui, sveikatos jis turėjo“, – sakė medicinos sesuo.

Tuo tarpu daugelis žiniasklaidos priemonių skelbė, kad artimiausia M.Kadhafiu buvo kita ukrainietė, medicinos sesuo Galina Kolotnickaja.

Prasidėjus neramumams Libijoje, kurie peraugo į pilietinį karą, G.Kolotnickaja  kartu su kitais Ukrainos piliečiais karinių oro pajėgų lėktuvu išskrido iš Tripolio į Ukrainą.

Ji kelias savaites praleido tėvynėje, vengdama žurnalistų ir fotografų, paskui visai dingo iš akiračio, o gegužę atsirado Norvegijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius