Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje – gedulo diena

Ukraina sekmadienį gedi ir žada imtis atsakomųjų veiksmų dėl to, kad teroristai numušė karinį lėktuvą su 49 kariškiais. Visi jie žuvo.
Ukrainoje – gedulo diena
Ukrainoje – gedulo diena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio tragedija buvo daugiausiai aukų pareikalavusi teroristų ataka prieš vyriausybines pajėgas šalies rytuose. Skaičiuojama, kad iš viso teroristai Rytų Ukrainoje jau nužudė beveik šimtą karių.

Vakarų remiamas Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pažadėjo sukilėliams „adekvatų atsaką“ ir užsiminė, kad netrukus bus suintensyvintas puolimas prieš juos. Prezidentas šį sekmadienį paskelbė nacionalinio gedulo diena.

Netrukus po P.Porošenkos kalbos kelių šimtų įtūžusių žmonių minia išdaužė Rusijos ambasados langus, apvertė prabangius jos darbuotojų automobilius ir pasinaudodami kartimi nusikabino nuo stiebo Rusijos trispalvę.

VIDEO: Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Deščycia Kijeve

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as per bendrą pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu išreiškė „itin didelį susirūpinimą“ dėl intensyvėjančio smurto Ukrainoje ir sakė, kad svarbu skubiai pasiekti ugnies nutraukimą.

Šeštadienį Ukrainos federalinės pajėgos patyrė ir daugiau nuostolių: šalies pietryčiuose esančiame Mariupolyje iš pasalų buvo nužudyti penki ir sužeisti dar septyni pasieniečiai. Dieną prieš tai šį uostamiestį su didelėmis fanfaromis užėmė federalinės pajėgos.

Sukilimas Rytų Ukrainoje jau pareikalavo mažiausiai 320 civilių gyventojų, karių ir teroristų gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius