Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 05 /11:53

Ukrainoje iš Slovjansko pasitraukė riaušininkai, Petro Porošenka nurodė iškelti Ukrainos vėliavą

Dauguma prorusiškų riaušininkų ir jų vyriausiasis vadas paspruko iš savo tvirtovės Slovjanske Ukrainos rytuose, pranešė socialiniuose tinkluose liudininkai ir patvirtino vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas apie didžiausią Kijevo sėkmę per beveik tris mėnesius trukusią karinę kampaniją.
Igoris Strelkovas (Girkinas)
Igoris Strelkovas (Girkinas) / Nuotr. iš „YouTube“

„Šį rytą žvalgyba pranešė, kad Igoris Girkinas (Strelkovas) ir pagrindinė maištininkų dalis paspruko iš Slovjansko, sukeldami sumaištį tarp nedaugelio likusiųjų; ritasi Horlivkos link“, – sakė ministras apie maždaug 120 tūkst. gyventojų pramoninį miestą, kurį nuo balandžio 6 dienos laikė užėmę riaušininkai.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nurodė jėgos struktūroms Slovjanske, virš miesto tarybos pastato, iškelti valstybinę Ukrainos vėliavą, pranešė šeštadienį prezidento spaudos tarnyba.

Šį rytą žvalgyba pranešė, kad Igoris Girkinas (Strelkovas) ir pagrindinė maištininkų dalis paspruko iš Slovjansko, sukeldami sumaištį tarp nedaugelio likusiųjų; ritasi Horlivkos link, – sakė ministras.

„Generalinio štabo viršininkas Viktoras Muženka pranešė prezidentui P.Porošenkai, kad šiandien naktį (šeštadienio rytą) iš Slovjansko mėgino išsiveržti smogikai, kurie pateko į Ukrainos karių minosvaidžių ugnį. Buvo pamuštas vienas tankas, du BMP (pėstininkų šarvuočiai) ir du BMD (desantininkų šarvuočiai)“, – dar nurodė spaudos tarnyba.

Pasak liudininkų, naktį į Kramatorską atvyko karinės technikos kolona iš Slovjansko; joje buvo keli tankai, šarvuočiai, automobiliai „Ural“.

Kiti pasakojo, kad viena riaušininkų kolona juda Donecko link.

Netrukus Rusijos televizijos Pirmasis kanalas patvirtino, kad prorusiški kovotojai pasitraukė iš Slovjansko.

„Slovjanską kontroliuoja Ukrainos jėgos struktūros. Anksti rytą kovotojai buvo priversti palikti miestą. Tai mums patvirtino pasiskelbusios Donecko Respublikos štabe“, – pranešė žinių laidos vedėja.

Anksčiau naktį A.Avakovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad Ukrainos jėgos struktūros sunaikino vadinamosios Donecko Liaudies Respublikos štabą Artiomovske. Jis dar nurodė, kad operacija bus tęsiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius