-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainoje sulaikytas svarbus Viktoro Janukovyčiaus sąjungininkas

Ukraina šeštadienį pranešė sulaikiusi nuversto prorusiškų pažiūrų prezidento Viktoro Janukovyčiaus svarbų sąjungininką Oleksandrą Jefremovą, kaltindami jį „kėsinimusi“ į krizės krečiamos šalies teritorinį vientisumą, pranešė generalinis prokuroras Jurijus Lucenka.
Oleksandras Jefremovas
Oleksandras Jefremovas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Ukrainos žiniasklaida nurodė, kad O.Jefremovas buvo suimtas Kijevo oro uoste, kai ruošėsi išskristi į Austriją. Jis anksčiau vadovavo V.Janukovyčiaus Regionų partijos parlamentinei frakcijai.

„Buvo sulaikytas oro uoste šiandien ryte, su bilietu į Vieną“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė generalinio prokuroro atstovė spaudai Larisa Sarhana, pridūrusi, kad Austrijos sostinėje gyvena O.Jefremovo sūnus.

O.Jefremovas buvo suimtas Kijevo oro uoste, kai ruošėsi išskristi į Austriją.

V.Janukovyčius buvo nuverstas 2014 metų vasarį per provakarietiškų jėgų Maidano sukilimą, po kurio Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir šalies rytuose pakurstė separatistų sukilimą, nusinešusį jau apie 9,5 tūkst. gyvybių.

Prieš pradėdamas darbą parlamente, O.Jefremovas buvo Luhansko srities, vieno iš dviejų pagrindinių separatistų užimtų rytinių regionų, gubernatorius.

Prokurorai anksčiau aiškinosi jo įtariamą vaidmenį finansuojant prorusiškus sukilėlius.

Luhansko ir didesnė kaimyninė Donecko sritis, kuriose buvo išvystyta sunkioji pramonė, 2014 metais pasiskelbė nepriklausomomis „liaudies respublikomis“.

Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados ir Regionų partijos narys Volodymyras Landikas šeštadienį pareiškė, kad Luhansko administracijos ir saugumo tarnybos pastatai buvo užimti separatistų 2014 metais būtent O.Jefremovo nurodymu.

Kijevas ir Vakarų šalys kaltino Rusiją separatistų rėmimu ir savo karių siuntimu kitapus sienos, nors Maskva tuos kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius