-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainoje sulaikytus Rusijos karius ištiko šokas, kai sužinojo, kad tėvynė jų išsižada

Ukrainoje, prie Sčastjės miesto, sulaikyti Rusijos specialiųjų pajėgų kariai Aleksandras Aleksandrovas ir Jevgenijus Jerofejevas tik iš juos aplankiusių Ukrainos žurnalistų sužinojo, kad jų jau nebėra Rusijos armijos sąrašuose, skelbia unian.net.
J.Jerofejevas
Jevgenijus Jerofejevas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Aš esu Rusijos federacijos pilietis. Tarnauju armijoje. Bent jau tarnavau. Kiek man žinoma, aš pats nesiprašiau išbraukiamas, jokių įsakymų nemačiau“, – teigė nustebęs A.Aleksandrovas, sužinojęs iš Kremliaus atstovų lūpų atkeliavusią žinią, kad jie yra buvę Rusijos armijos kariai, pasitraukę iš jos savo noru dar gruodžio mėnesį.

VIDEO: Ukrainoje sužeisto Rusijos kario Aleksandro Aleksandrovo interviu „Novaja gazeta“ žurnalistui

„Aš tokio dalyko nežinojau ... Jūs mane dabar šokiravote ... Pirmą kartą apie tai girdžiu“, – susijaudinęs aiškino iš Toljačio miesto į Ukrainą su specialiųjų pajėgų būriu atsiųstas A.Aleksandrovas.

„Kodėl taip?.. Aš juk įsakymą vykdžiau, aš nesu teroristas ... Buvo įsakymas! Aš tėvynei priesaiką daviau. Kodėl jie mūsų išsižada? Kodėl žmona taip kalba?“, – karščiavosi „buvusiu Rusijos armijos kariu“ paskelbtas vyras, kurio žmona Rusijos žiniasklaidai tvirtino, jog jos vyras nėra Rusijos armijos karys.

„Aš nepasitraukiau. Tiesiog tokia situacija, informacinis vakuumas. Niekas neatvyksta iš mūsų ambasados su mumis pakalbėti, su mumis niekas nesusitinka, nesikalba“, – aiškino jo kolega J.Jerofejevas.

VIDEO: Ukrainoje sulaikyto Rusijos kario Jevgenijaus Jerofejevo interviu „Novaja gazeta“ žurnalistui

Kodėl taip?.. Aš juk įsakymą vykdžiau, aš nesu teroristas ... Buvo įsakymas! Aš tėvynei priesaiką daviau. Kodėl jie mūsų išsižada?

„Dar nesutikau jokio mūsų šalies atstovo, nors esu Rusijos pilietis. Nežinau, kas čia dabar vyksta ir apie ką visi kalba“, – tikino jis.

Kremlius atstovas Dmitrijus Peskovas oficialiame pareiškime pripažino, kad minėti kariai buvo Rusijos armijos sudėtyje, tačiau jie esą buvo išbraukti iš sąrašų ir nežinia kaip atsidūrė ten, kur juos kariniais veiksmais kaltina Ukraina. Tai jau ne pirmas kartas, kai Rusija išsižada savo karių, kurie paimami į nelaisvę Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius