Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 04 /18:01

Ukrainos armija ir Nacionalinė gvardija pradeda Donecko šturmą

Ukrainos ekspertai pirmadienį pranešė, kad Rusija buvo priversta sumažinti „honorarus“ rytų Ukrainoje išpuolius rengiantiems teroristams, tarp kurių daug yra buvusių Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojų. Naujienų agentūra „Unian“ paskelbė, jog Rusijos teritorijoje šiuo metu yra 311 Ukrainos valstybės pareigūnų, kurie buvo priversti peržengti valstybinę sieną dėl teroristų apšaudymų.
Situacija rytų Ukrainoje rugpjūčio 4 d.
Situacija rytų Ukrainoje rugpjūčio 4 d. / unian.net nuotrauka

18:01 val. Rusijoje yra 311 Ukrainos pareigūnų

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos centro atstovas Andrejus Lysenka paskelbė, kad šiuo metu Rusijoje yra 171 Ukrainos karys ir 140 pasieniečių, iš viso 311 asmenų, kurie buvo priversti pasitraukti į Rusijos teritoriją per „Gukovo“ pasienio punktą.

Pranešama, kad šiuo metu diplomatiniais kanalais yra derinamas pareigūnų grįžimas į Ukrainą, po kurio bus tiriamos konkrečios susiklosčiusios padėties priežastys.

„Kai tik kariai grįš atgal į Uktrainą, mes išsiaiškinsime kas nutiko“ – tikino A.Lysenka. 

15:24 val. Ukrainos kariai iš teroristų kontrolės bando perimti Donecką

Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos pirmadienį pradėjo Donecko miesto išlaisvinimą nuo teroristų operaciją. Informaciją apie pradėtą Donecko išlaisvinimą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos deputatas Olegas Ljaško ir Kijevo miesto tarybos narys Igoris Mosičiukas.

„Batalionai „Azov“ ir „Šachtersk“ pradėjo iš Donecko išstuminėti rusų okupantus. Linkime vaikinams sėkmės“, – rašė O.Ljaško.

„Dėmesio! Batalionai “Azov” ir “Šachtersk“ pradėjo Donecko išlaisvinimą. Sėkmės, broliai!“, – paskelbė I.Mosičiukas. 

13:31 val. Atkovotas svarbus Jasinovatajos miestas

Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos sekmadienio vakarą iš teroristų kontrolės atkovojo Jasinovatajos miestą Donecko srityje, kuris laikomas svarbiu regiono geležinkelio tinklo mazgu.

Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos centro atstovas Andrejus Lysenka. Jo teigimu, šio miesto užėmimas Ukrainos kariams suteikė galimybę apsupti Donecką iš šiaurinės pusės ir užblokuoti teroristams svarbų ginklų tiekimo kelią. 

Ukrainos kariai taip pat atblokavo kelius, kurie jungia Dmitrovkos ir Djakovo miestus. Per pastarąją parą Ukrainos kariai iš viso 39 kartus susirėmė su teroristais. Intensyviausi mūšiai vyko Majoroskojės, Krasnogorovkos, Luhansko, Novoanovkos, Svetlojės, Kemnkos, Novyj miro, Nižnij Minčionoko apylinkėse.  

12:04 val. Smogikais tampa buvę Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas pirmadienį pranešė, kad pastarosiomis savaitėmis išaugo iš Rusijos atsiųstų diversantų, ankščiau užėmusių svarbias pareigas Rusijos jėgos struktūrose, skaičius. 

Skelbiama kad išpuolius rytų Ukrainoje rengiantys asmenys ankščiau dirbo įvairiose Rusijos jėgos struktūrose arba šalies karinėse pajėgose.

„Mūsų duomenimis, šiuo metu Donbase yra ne mažiau kaip 300 diversantų, kurie dirbo Rusijos specialiosioms tarnyboms. Daugelis jų ankščiau taip pat atliko tarnybą Rusijos greitojo reagavimo būriuose ir specialiose šalies milicijos padaliniuose.“ – teigė D.Tymčukas.

11:50 val. Sumažinti „honorarai“ teroristams

Pranešama, kad rytų Ukrainoje teroristinius išpuolius rengiantiems iš Rusijos atvykusiems buvusiems milicininkams gerokai sumažinti „honorarai“ už jų rengiamus išpuolius, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Apie tai savo interneto svetainėje pranešė Ukrainos karo ir politikos tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Buvę Rusijos milicininkai pereina mokymus Rusijoje, Jaroslavlio srityje, ir iš ten keliauja į Ukrainą. Mūsų duomenimis, pastaruoju metu itin sumažėjo „honorarai“ šiems asmenimis, dirbantiems pagal kontraktus“, – teigia D.Tymčukas.

Skelbiama, jog teroristams užgrobus Slovjanską, jiems buvo mokama nuo 200 (14420 lt) iki 360 (25970 lt) tūkstančių rublių per mėnesį ir priedai, galėję siekti iki 120 tūkst.rublių (8655 lt), už papildomą dalyvavimą mūšiuose. 

Kai kuriose Donecko dalyse nėra elektros

Naktį iš rugpjūčio 3 d. į 4 d. Donecke ir toliau vyko mūšiai. Donecko miesto tarybos duomenimis, visame mieste girdėjosi sprogimų ir šūvių garsai, rašo naujienų svetainė news.liga.net. 

„Pusę dešimtos valandos ryte situacija mieste kiek normalizavosi. Miesto tarnybos ir viešasis transportas dirba įprastiniu režimu“, – rašoma pirmadienį paskelbtame miesto tarybos pranešime.

Sekmadienio naktį buvo dingęs elektros energijos tiekimas kai kuriuose miesto rajonuose, dėl mūšių nukentėjo elektros transformatorinės. Iki šiol kai kuriose Donecko rajonose nėra atstatytas elektros tiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius