Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos bokso didvyris Vitalijus Klyčko veikiausiai laimėjo Kijevo mero rinkimus

Įspūdingo stoto Ukrainos bokso didvyris ir audringų protestų lyderis Vitalijus Klyčko sekmadienį paskelbė pergalę Kijevo mero rinkimuose, kuri įtvirtina jo vaidmenį šios šalies politikoje.
Vitalijus Klyčko
Vitalijus Klyčko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visi pokyčiai prasidės Kijeve“, – sakė buvęs sunkiasvorių bokso čempionas, kai balsavusių rinkėjų apklausos parodė, jog sostinėje jis surinko 57 proc. balsų.

Dviejų metrų ūgio politikas, nė karto nepatyręs nokauto per savo įspūdingą sportinę karjerą, buvo populiariausias veikėjas per audringiausius rinkimus Ukrainoje, kurie vasarį nuvertė Rusijos palaikomą režimą.

Visi pokyčiai prasidės Kijeve, – sakė buvęs sunkiasvorių bokso čempionas.

Tačiau 42 metų V.Klyčko žvaigždė prigeso tuojau po to, kai ankstesnis prezidentas Viktoras Janukovyčius pabėgo į Rusiją, o rinkėjai pradėjo ieškoti kitų veikėjų, pasižyminčių provakarietiškomis pažiūromis, bet turinčių daugiau patirties tvarkant sudėtingus diplomatinius ir ekonomikos reikalus.

V.Klyčko veikė tandeme su Petro Porošenka – milijardieriumi konditerijos magnatu, kuris laimėjo sekmadienį vykusius prezidento rinkimus per pirmąjį ratą.

Tačiau Kijevo mero postas suteikia V.Klyčko daug valdžios svertų ir taps puikia starto aikštele būsimiems prezidento rinkimams.

Sostinės vadovas ne vien prižiūri nemenką dalį valstybės biudžeto, bet ir rūpinasi mokesčių rinkimu iš didžiausių ir didžiausią įtaką turinčių Ukrainos bendrovių.

Šis vaidmuo yra gyvybiškai svarbus šalyje, kurioje politikai ir verslo magnatai dažnai susikeičia vaidmenimis ir kurioje lemiami didelių įmonių sprendimai dažnai būna ne mažiau svarbūs negu priimami parlamento.

V.Klyčko taip pat galės spręsti, kurios politinės jėgos galės rengti demonstracijas Kijevo simboliu tapusioje Nepriklausomybės aikštėje. Šioje aikštėje, vadinamoje Maidanu, vykdavo protestai, kurie per pastarąjį dešimtmetį nuvertė jau dvi vyriausybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius