-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas: Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą

Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas sekmadienį apkaltino Rusiją pradėjus karą prieš jo šalį rytiniame regione, kur aktyviai veikia prorusiški separatistai, ir paskelbė apie pradėtą „didelio masto antiteroristinę operaciją“, kuri nusinešė jau bent dvi žmonių gyvybes.
Oleksandas Turčynovas
Oleksandas Turčynovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kreipdamasis į tautą per televiziją, O.Turčynovas sakė, kad „mes neleisime Rusijai pakartoti Krymo scenarijaus rytinėje Ukrainoje“.

„Kraujas buvo pralietas kare, kurį prieš Ukrainą pradėjo Rusija, – pažymėjo šalies vadovas. – Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba pradėjo didelio masto antiteroristinę operaciją, dalyvaujant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.“

Tačiau Maskva neigė esanti kaip nors susijusi su tai įvykiais ir perspėjo Kijevą, jog jėgos naudojimas prieš prorusiškus protestuotojus gali sužlugdyti abiejų šalių galimybes pradėti JAV ir Europos Sąjungos (ES) tarpininkaujamas derybas, kurios turėtų vykti ketvirtadienį Ženevoje.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas sekmadienio rytą paskelbė pradedantis atsakomąjį smūgį prieš ginkluotus separatistus rytiniame Donecko regione.

Pasak jo, Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) daliniai pirmiausiai buvo pasiųsti į Slaviansko miestą atkovoti milicijos skyriaus, kurį šeštadienį užėmė apie 20 kovotojų.

Tačiau A.Avakovas pripažino, kad jo pajėgos turėjo persigrupuoti, kai susidūrė su stipriu pasipriešinimu ir patyrė aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius