Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14 /2014 03 15

Ukrainos miestuose vėl liejosi kraujas: yra žuvusiųjų ir sužeistųjų

Pektadienio vakarą Donecke atsinaujino neramumai. Prorusiškai nusiteikę jaunuoliai šturmavo Donecko administracinį teismą. Charkove nusiaubtas Taraso Ševčenkos vardo Visos Ukrainos draugijos „Prosvita“ biuras. Naujausiais duomenimis, per incidentą penki žmonės buvo sužeisti, dar du žuvo.
Protestuotojų susirėmimas Donecke
Protestuotojų susirėmimas Donecke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 9.13 val. Milicija patvirtino, kad Rytų Ukrainoje per susirėmimus žuvo du žmonės

Ukrainos rytuose Charkovo mieste, kur dauguma gyventojų yra rusai, per susirėmimus tarp Maskvos ir Kijevo šalininkų žuvo du žmonės, – pranešė šeštadienį milicija. Šis smurto proveržis jau antras per kelias pastarąsias dienas šiame regione.

Vienas Maskvos šalininkas ir vienas praeivis žuvo nuo Ukrainos nacionalistų paleistos ugnies į grupę vyrų, mėginusių šturmuoti Kijevo šalininkų pastatą penktadienį vėlai vakare, - sakė milicijos pareigūnai naujienų agentūrai AFP.

Papildyta 01.06 val. Gerai suplanuota provokacija

Charkovo gubernatorius Igoris Baluta biuro nusiaubimą pavadino „gerai suplanuota prorusiškai nusiteikusių jaunuolių provokacija“. 

Papildyta 22.51 val. Charkove nusiaubtas Taraso Ševčenkos vardo Visos Ukrainos draugijos „Prosvita“ biuras

Charkove prorusiškai nusiteikę jaunuoliai nusiaubė Taraso Ševčenkos vardo Visos Ukrainos draugijos „Prosvita“ („Просвита“ – rus.) biurą. Tai naujienų agentūra „Unian“ pranešė, remdamasi „Twitter“ paskyroje paskelbta vieno iš grupės „Dešinysis sektorius“ aktyvistų informacija.

Remiantis Euromaidano protestuotojų pranešimais, buvo panaudoti Molotovo kokteiliai. Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jie praneša, kad yra penki sužeistieji ir du žuvę.

Taip pat pranešama, kad buvo girdėti garsai primenantys šūvius. Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai.

Papildyta 21.48 val. Prorusiškai nusiteikę jaunuoliai šturmavo Donecko administracinį teismą

Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad prorusiškai nusiteikę jaunuoliai penktadienį šturmavo Donecko administracinį pastatą. Donecko administracinio teisme šiuo metu svarstomas ieškinys dėl masinių protestų uždraudimo Lenino aikštėje ir Ukrainos komunistų partijos palapinių nugriovimo. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje paskelbė advokatė Tatjana Ivanova.

„Ten susirinko jauni žmonės ir atakuoja teismo pastatą“, – pranešė ji.

Sulaikyti šeši žmonės

Penktadienio rytą skelbta, kad dėl kruvinų riaušių Donecke, kilusių ketvirtadienio vakarą, buvo suimti keturi žmonės. Penktadienio vakarą naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad suimti dar du. Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas penktadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pakomentavo situaciją dėl Donecko.

„Šiuo metu sulaikyti jau šeši įtariamieji“, – paskelbė jis.

VIDEO: Donecke liejosi kraujas

Penktadienio rytą jis teigė, kad „naktį identifikuoti ir sulaikyti pirmi masinių riaušių organizatoriai ir kurstytojai. Vyksta tyrimas. Sprendžiant pagal pirminę tyrimo medžiagą, šie suėmimai – tik pradžia“.

Per susirėmimus ketvirtadienį žuvo vienas, medikų pagalbos prireikė 28 žmonėms.

VIDEO: Charkove nusiaubtas Taraso Ševčenkos vardo Visos Ukrainos draugijos „Prosvita“ biuras.

Daugiau apie kruvinus susirėmimus Donecke skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius