Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 18 /23:47

Ukrainos pajėgos nuo teroristų valo Kramatorską

Sekmadienio popietę Kramatorsko prieigose aidėjo šūviai. Vykdydamos antiteroristinę operacija Ukrainos pajėgos po susišaudymų sučiupo kelis teroristus, iš jų atėmė nešiojamas priešlėktuvines ginklų sistemas (MANPAD), praneša Dmitrijus Tymčukas.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Organizacijos „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius savo „Facebooke“ pranešė, kad Ukrainos pajėgos gavo operatyvinės informacijos apie teroristų planuojamus išpuolius prie Kramatorsko – jie ten užėmė pozicijas ir rengėsi panaudoti nešiojamas priešlėktuvines ginklų sistemas.

„Keli teroristai buvo sulaikyti, atimtos jų turimos sistemos. Du iš jų prisistatė rusų žurnalistais. Jie turėjo kameras ir filmavo teroristų pasiruošimą puolimui. Sulaikytieji bus perduoti Ukrainos teisėsaugos organams“, – rašė D.Tymčukas.

VIDEO: Mūšiai Kramatorske

23.47 val. Sprogo parduotuvė, gyventojai nebegauna dujų

Sekmadienį per mūšius Kramatorske buvo pažeistas mažo slėgio dujotiekis, kuriuo tiekiamos dujos į gyventojų namus. Sprogimo nebuvo, tačiau daliai miesto nutrūko dujų tiekimas. Dėl pavojingos situacijos antiteroristinės operacijos metu į dujotiekio negalima pradėti taisyti. Tikimasi, kad tą bus galima padaryti pirmadienio rytą.

Nemažai gyventojų turi verstis ir be vandens. To priežastys – neaiškios.

Sekmadienį buvo susprogdinta nedidelė parduotuvė. Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, į ją buvo mesta granata. Ukrainos pajėgos antiteroristinės operacijos metu granatomis nesinaudoja.

VIDEO: Susprogdinta parduotuvė Kramatorske

23.19 val. Atimtos priešraketinės sistemos – iš Rusijos armijos

Ukrainos žiniasklaida praneša, kad iš teroristų atimtos MANPAD sistemos yra iš Gruzijos. Šias Lenkijoje gamintas sistemas Varšuva nusiuntė į Gruziją 2007 metais. 2008 metais Rusija užpuolė Gruziją ir pagrobė daug Gruzijai priklausančių ginklų, kurių dalis dabar naudojama Ukrainoje.

Vietos gyventojas: teroristai bėga kaip medžiojami šernai

Sekmadienį Ukrainos pajėgoms įvažiavus į Kramatorską, prorusiški teroristai ėmė trauktis iš miesto, praneša hvylya.org.

„Specialiosios pajėgos veikė tvirtai ir greitai. Jie išvarė separatistus – pastarieji bėgo kaip medžiojami laukiniai šernai, – portalui hvylya.org pasakojo vietos gyventojas. – Netgi visiems civiliams, kurie atsidūrė mūšio zonoje, buvo liepta gulti ant žemės. Sužeisti ir nukauti separatistai buvo sunkvežimiais išvežami. Ukrainos pajėgos ėmėsi kratų. Šou buvo įspūdingas. Mano patarimas vietos gyventojams – geriau nesiartinti prie karo zonos.“

VIDEO: Mūšiai Kramatorske

Kulkos lekia į gyventojų namus

Kaip rašo news.liga.net, sekmadienį visą dieną Kramatorske verda mūšiai. Vietiniai gyventojai stengiasi nedelsiant išvykti iš miesto, nes kulkos pro langus skrieja net į gyvenamuosius namus.

VIDEO: Kulkos Kramatorske skrieja ir pro langus

Ukrainos kariai paskelbė, kad per mūšį prie Slovjansko jie nukovė apie šimtą teroristų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius