Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos parlamentas priėmė griežtą dokumentą prieš protestų dalyvius

Ukrainoje dabartinę vyriausybę palaikantys parlamentarai ketvirtadienį patvirtino dokumentą, kuris iš esmės reiškia siekį sutramdyti protestus prie prezidentą Viktorą Janukovyčių.
Naujieji metai Kijeve
Naujieji metai Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Opozicija, kuri beveik du mėnesius palaiko mitingus prieš V.Janukovyčių dėl atsisakymo pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, šio ketvirtadienio balsavimą Aukščiausiojoje Radoje pavadino „valstybinės santvarkos nuvertimu“, „uzurpacija“.

Pagal naują įstatymo dėl protesto dalyvių atsakomybės redakciją, kuriai balsuodami rankos pakėlimu ir be svarstymo pritarė 235 iš 450 parlamentarų, vyriausybės pastatų blokavimas gali būti baudžiamas iki penkerių metų kalėjimo.

Taip pat priimtame dokumente kaukėti ar šalmus užsidėję protestų dalyviai bus baudžiami baudomis arba administraciniu areštu.

Šmeižto platinimas internete draudžiamas ir baudžiamas piniginėmis baudomis arba pataisos darbais iki vienerių metų.

Opozicijos lyderiai nerimauja, kad naująjį įstatymą valdžia gali panaudoti opozicijos veikėjams persekioti ar protestams malšinti.

Partijų „Tėvynė“ (Batkivščyna) ir „Laisvė“ (Svoboda) deputatai Radoje užregistravo reikalavimą, kad visi šį ketvirtadienį priimti sprendimai būtų anuliuoti.

„Šiandien Viktoras Janukovyčius, spikeris Volodymyras Rybakas ir visa Regionų partija padarė nusikaltimą... Balsavimas, kuris įvyko parlamente, yra visiškai neteisėtas“, – sakė „Tėvynės“ lyderis Arsenijus Jaceniukas.

„Tai, kas įvyko šiandien, yra visiška valdžios uzurpacija, absoliutus Ukrainos įstatymų ignoravimas“, – pridūrė partijos „Laisvė“ lyderis Olehas Tiahnybokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius