-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainos premjerė nustebino kaimynus

Ukrainos premjerė nustebino kaimynus, kai per televiziją žiūrėdama UEFA taurės rungtynes kartu su visa šeima šaukė, švilpė ir dainavo.
J.Tymošenko
J.Tymošenko / „Scanpix“ nuotr.

Stambule Ukrainos Donecko „Šachtar“ komandai pavykus įveikti Vokietijos Bremeno „Werder“ futbolininkus rezultatu 2:1, pergalę šventė visa Ukraina. Šalies prezidentas Viktoras Juščenka rungtynes stebėjo sėdėdamas Turkijos stadione, o premjerė Julija Tymošenko – savo namuose per televizorių, nors iki tol niekada nebuvo didelė futbolo aistruolė.

„Nežinau, ką pagalvojo mano kaimynai, bet man buvo labai gera, – pasakojo Ukrainos vyriausybės vadovė dienraščiui „Ukrainska pravda“. – Tegul atleidžia man tie, kurie nesijaudina dėl sporto, žinoma, jei tokių yra, bet vakar net dviem valandoms pamiršau ir apie finansų krizę, ir apie Tarptautinio valiutos fondo kreditus, ir apie politiką, nes vakar mūsų šalį buvo užvaldęs futbolas. Nuo šiol pirmą kartą žinau visų Donecko futbolo komandos žaidėjų pavardes nė kiek ne blogiau nei savo vyriausybės ministrų“, – negalėjo atsidžiaugti J.Tymošenko.

Premjerė papasakojo, kad sėdėjo prie televizoriaus apsivilkusi oranžinius Donecko „Šachtar“ marškinėlius, labai susijaudinusi ir spaudė savo giminaičių rankas. „Na ir prisijaudinau, sakau jums. Iki vakar net neįsivaizdavau, kaip sunku būti aistruole“, – kalbėjo Ukrainos premjerė.

Kai Ukrainos futbolininkai laimėjo rungtynes, J.Tymošenko nedelsdama pasveikino žaidėjus bei jų trenerius ir padėkojo „už nepakartojamą žaidimą bei už grandiozinę šventę“, išreikšdama viltį, kad ir ateityje Ukrainos futbolininkai džiugins savo gerbėjus garsiomis pergalėmis.

Matyt, įkvėpta futbolininkų sėkmės, J.Tymošenko pranešė, kad kels savo kandidatūrą Ukrainos prezidento rinkimuose. „Mūsų komanda eina į rinkimus“, – paskelbė premjerė išplėstiniame vyriausybės posėdyje, kuriame dalyvavo smulkaus ir vidutinio verslo atstovai.

Ukrainos prezidento rinkimai turėtų įvykti kitų metų sausio mėnesį, tačiau galutinė data dar nenustatyta. Manoma, kad tai bus padaryta birželio pradžioje. Tačiau jau dabar aišku, kad V.Juščenka sieks būti perrinktas antrajai kadencijai, o savo kandidatūras taip pat kels opozicinės Regionų partijos lyderis Viktoras Janukovičius, buvęs šalies gynybos ministras Anatolijus Gricenka, Kijevo meras Leonidas Černoveckis ir buvęs Aukščiausiosios Rados pirmininkas Arsenijus Jeceniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius