Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ukrainos prezidentas pasirašė įstatymą dėl amnestijos protestuotojams

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius penktadienį pasirašė įstatymą, atleidžiantį nuo baudžiamosios atsakomybės per opozicijos šalininkų demonstracijas nuo lapkričio 21 iki gruodžio 26 dienos suimtus aktyvistus. Jis pasirašė ir dar aštuonis sausio 16 dieną priimtus įstatymus, sukėlusius neigiamą Vakarų politikų, oficialiųjų asmenų bei tarptautinių žmogaus teisių gynimo organizacijų reakciją.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau šis aktas įsigalios tik tuomet, jeigu protestuotojai per 15 parų paliks užimtus vyriausybinius pastatus Kijeve ir kitose šalies vietose.

Šalies vadovo tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad V.Janukovyčius pasirašė įstatymą „Dėl neigiamų padarinių pašalinimo ir asmenų netraukimo atsakomybėn bei nebaudimo dėl įvykių, kurie vyko per taikius susirinkimus“, kurio projektą parengė valdančiosios Regionų partijos deputatas Jurijus Mirošnyčenka.

Minimus devynis įstatymus liaudies deputatai pripažino negaliojančiais antradienį, sausio 28 dieną.

Tarp jų yra ir įstatymas „Dėl pakeitimų Ukrainos įstatyme „Apie teismų santvarką ir teisėjų statusą“ bei procesiniai įstatymai dėl papildomų priemonių piliečių saugumui apginti“; šių įstatymų autoriai – Regionų partijos frakcijos nariai Volodymyras Oleinykas ir Vadimas Kolesničenka.

Taip pat atšauktas įstatymas apie pakeitimus Aukščiausiosios Rados reglamente, siekiant supaprastinti pritarimo nusikaltimus padariusių liaudies deputatų patraukimui baudžiamojon atsakomybėn, sulaikymui ar areštui pateikimo tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius