Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka prašo Europos padėti išvengti katastrofos

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ragina Europos šalis prisidėti prie pagalbos teikimo Kijevui, kad šalies rytų neištiktų humanitarinė katastrofa.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka susitiko su Ukrainą palaikančiais žmonėmis Vašingtone
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka susitiko su Ukrainą palaikančiais žmonėmis Vašingtone / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Su tokiu prašymu P.Porošenka kreipėsi į Lietuvos, Danijos, Airijos, Lenkijos ir Švedijos parlamentų vadovus Kijeve penktadienį, pranešė Ukrainos vyriausybės spaudos tarnyba.

„Informuodamas apie padėtį Donbase, prezidentas pažymėjo būtinybę imtis skubių priemonių, kad būtų išvengta humanitarinės katastrofos, ir paragino Europos šalis prisidėti prie pagalbos teikimo Ukrainai, kad būtų įtvirtintas taikus gyvenimas“, – sakoma pranešime.

Pirmiausia, būtina uždaryti Ukrainos ir Rusijos sieną ginkluotei, kariams, nelegalioms priemonėms ir narkotikams.

Prezidentas prašė daugiau pagalbos Ukrainai reformų kelyje, plėtoti ekonominį ir karinį techninį bendradarbiavimą. „Tai turi būti abipusiai naudingas bendradarbiavimas“, – sakė P.Porošenka.

Jis pasiūlė Kijeve besilankantiems penkių Europos parlamentų vadovams atsiųsti savo atstovų stebėti pirmalaikių Aukščiausiosios Rados rinkimų spalio 26 dieną.

„Valstybės vadovas pabrėžė būtinybę Minsko susitarimų laikytis visoms pasirašiusiems šalims. Pirmiausia, būtina uždaryti Ukrainos ir Rusijos sieną ginkluotei, kariams, nelegalioms priemonėms ir narkotikams“, – sakoma P.Porošenkos pranešime, paskelbtame prezidento tinklalapyje.

P.Porošenka priminė ir tai, kad labai svarbu kuo greičiau paleisti visus įkaitus, tarp jų ir Ukrainos pilotę Nadeždą Savčenko, kuri laikoma Rusijos kalėjime.

Jis prašė Europos parlamentų vadovų padėti išlaisvinti visus per įvykius Donbase pagrobtus žmones, pažymi prezidento spaudos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius