Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas rado pamainą V.Putiną „ch*ilo“ išvadinusiam užsienio reikalų ministrui

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį pasiūlė užsienio reikalų ministru skirti dabartinį šalies ambasadorių Vokietijoje Pavlo Klimkiną, pranešama Aukščiausiosios Rados tinklalapyje.
Andrijus Deščycia
Andrijus Deščycia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Jei parlamentas pritars 47 metų P.Klimkino kandidatūrai, jis URM vadovo poste pakeis Andrijų Deščycią.

P.Klimkinas yra didelę patirtį turintis proeuropietiškų pažiūrų diplomatas, aktyviai dalyvavęs derybose dėl asociacijos su Europos Sąjunga sutarties politinės dalies, kurią Kijevas su Bendrija pasirašė kovą.

Jis taip pat yra P.Porošenkos pasiuntinys derybose su Rusija dėl Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parengto taikos plano, kuriuo siekiama nutraukti smurtą šalies rytuose, įgyvendinimo.

A.Deščycia savaitgalį sukėlė diplomatinį skandalą, kai buvo nufilmuotas keiksmažodžiu apibūdinantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Vietos televizija nufilmavo, kaip protestuotojai sveikina Andrijų Deščycią, kuris, šeštadienį bandydamas sutrukdyti miniai pulti Rusijos diplomatinę misiją, jiems pasakė: „Putinas – ch*ilo“.

Reaguodamas į tai, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog daugiau nesikalbės su A.Deščycia.

P.Klimkinas gimė dabar Rusijai priklausančiame Kursko mieste. Jis studijavo Maskvos fizikos ir technologijų instituto Aerofizikos ir kosminių tyrimų fakultete, kurį baigė 1991-aisiais – tais metais subyrėjo Sovietų Sąjunga.

1993 metais P.Klimkinas atėjo dirbti į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją, dirbo šalies ambasadose Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

2008 metais jis tapo URM Europos Sąjungos departamento direktoriumi ir vadovavo deryboms su ES, o 2010-2012 metais ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas.

2012-ųjų birželį P.Klimkinas buvo paskirtas Ukrainos ambasadoriumi Vokietijoje.

Analitikai sako, kad ilgametis darbas ministerijoje, įskaitant laikotarpį, kai Ukrainos diplomatijai vadovavo dabartinis valstybės vadovas P.Porošenka, veikiausiai prisidėjo prie šio P.Klimkino karjeros šuolio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius