-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius: tai opozicija peržengė ribą

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius pareiškė, kad opozicijos lyderiai peržengė ribą, kai šaukė žmones prie ginklų, ir turi stoti prieš teismą, kuris paskirs jiems bausmę, arba atsiriboti nuo radikalų.
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius
Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ribą jie peržengė, kai šaukė žmones prie ginklų. O tai — pasipiktinimą keliantis įstatymo pažeidimas. Ir įstatymo pažeidėjai turi stoti prieš teismą, kuris paskirs jiems bausmę. Tai ne mano užgaida, tai mano, kaip Konstitucijos garanto, pareiga – užtikrinti taiką šalyje, piliečių ramybę ir teisingumą kiekvieno atžvilgiu“, – sakoma V.Janukovyčiaus kreipimesi, kuris trečiadienio naktį buvo paskelbtas valstybės vadovo interneto svetainėje.

V.Janukovyčius pareiškė nuomonę, jog opozicijos lyderiai nepaisė esminio demokratijos principo, ir pažymėjo, kad valdžia yra įgyjama ne gatvėse ar aikštėse, bet rinkimuose

Ukrainos vadovas taip pat paragino opozicijos lyderius nedelsiant atsiriboti nuo tų radikalių jėgų, kurios provokuoja kraujo praliejimą ir susidūrimus su teisėsaugos struktūrų darbuotojais.

„Arba, tuo atveju, jei jie nenori išeiti, – pripažinti, kad jie palaiko radikalus. Tada su jais bus kita kalba“, – pridūrė jis.

V.Janukovyčius pareiškė nuomonę, jog opozicijos lyderiai nepaisė esminio demokratijos principo, ir pažymėjo, kad valdžia yra įgyjama ne gatvėse ar aikštėse, bet rinkimuose.

„Aš ne kartą jiems sakiau – tuoj rinkimai. Jeigu žmonės patikės jumis – būsite valdžioje. Jeigu nepatikės – nebūsite valdžioje. Bet ir tai, ir kita turi įvykti teisėtai, taip kaip nurodo Ukrainos konstitucija“, – sako jis.

V.Janukovyčius pažymėjo, jog tam tikras dialogas tarp valdžios ir opozicijos vis dėlto įvyko ir šalims pavyko įgyvendinti dvi amnestijas – pirmą po gruodžio įvykių, ir antrąją, kuri įsigaliojo vasario 17 dieną.

V.Janukovyčius pažymėjo, kad politikai „pareikalavo visos valdžios opozicijai ir tučtuojau“

Tačiau, pasak prezidento, opozicijos lyderiai jau kitą dieną, vasario 18-ąją, „pašaukė radikaliąją Maidano dalį prie ginkluotos kovos“.

„Opozicionieriai ne tik nelaukė parlamento posėdžio atidarymo, kuriame turėjo būti balsuojama dėl įstatymų, kurie pakeistų Ukrainą. Jie, priešingai, — užblokavo Aukščiausiąją Radą ir nedavė galimybės priimti tas pataisas“, – teigia valstybės vadovas.

V.Janukovyčius pažymėjo, kad politikai „pareikalavo visos valdžios opozicijai ir tučtuojau“.

„Neturėdami tam žmonių mandato, neteisėtu būdu, pažeisdami Konstituciją, tie, atsiprašant, politikai, griebdamiesi pogromų, padegimų ir nužudymų, mėgino užgrobti valdžią“, – pareiškė V.Janukovyčius.

Šalies vadovas taip pat pareiškė užuojautą žmonėms, kurie neteko artimųjų per „šį kvailą konfliktą“.

„Aš žinau, kad žodžiais sielvartui nepadėsi. Aš suprantu, kokia baisi tragedija jus ištiko. Bet aš norėčiau, kad šią akimirką jaustumėte mano paramą ir mano nuoširdų apgailestavimą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius