Ukrainos prezidento posto sieks ir „Dartas Veideris“

Ukrainai stengiantis išsklaidyti savo tamsiąsias jėgas, įsimintinas mokslinės fantastikos sagos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) piktadarys Dartas Veideris paskelbė siekiantis prezidento posto, žadėdamas atkurti sumaišties krečiamos šalies šlovę.
Ukrainos prezidento rinkimuose – „Dartas Veideris“
Ukrainos prezidento rinkimuose – „Dartas Veideris“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sitų lordas – arba veikiau jo kostiumu persirengęs nežinomas protestuotojas – kuris buvo dažnai matomas Kijevo Nepriklausomybės aikštėje per ten žiemą vykusias demonstracijas, lydimas savo ištikimų šturmo karių, buvo išrinktas oficialiu kandidatu į prezidentu Ukrainos interneto partijos (UIP), garsėjančios teatrališkais triukais.

„Triuškinamai laimėjęs partijos vidinius pirminius rinkimus, draugas Veideris bus mūsų partijos kandidatas“, – sakė UIP lyderis Dmytro Golubovas, kuris anksčiau yra atlikęs laisvės atėmimo bausmę už sukčiavimą su kredito kortelių duomenimis.

Juodus šarvus, šalmą su kauke ir apsiaustą dėvintis ukrainiečių „Dartas Veideris“ dalyvavo ne vienoje politinėje akcijoje.

Pernai lapkritį jis savo šturmo karių – išgalvotos galaktinės imperijos elitinių pajėgų narių – buvo įneštas į Odesos miesto rotušę, kur pasiskelbė meru.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, jis jau yra pareikalavęs žemės sklypo tame pietvakariniame mieste, kad galėtų jame laikyti savo kosminį laivą.

„Aš vienintelis galiu sukurti imperiją iš respublikos, atkurti buvusią šlovę, grąžinti prarastas teritorijas ir pasididžiavimą šiai šaliai“, – Dartas Vaderis pareiškė partijos pranešime.

UIP nurodė sumokėjusi 2,5 mln. grivinų (556 tūkst. litų) registracijos užstatą už savo neįprastą kandidatą.

Pirmalaikiai Ukrainos prezidento rinkimai vyks gegužės 25 dieną, nes parlamentas pašalino iš pareigų Maskvos palaikomą šalies vadovą Viktorą Janukovyčių, įsiplieskus kruviniems gatvės protestams prieš jo vyriausybę.

Tas žingsnis paskatino Kremlių paremti separatistinį referendumą Kryme, kuriame gyventojų daugumą sudaro rusakalbiai.

UIP buvo užregistruota 2010 metais. Be kita ko, ši partija skelbia siekianti sukurti Ukrainos „elektroninę“ vyriausybę, perėjimą prie elektroninių dokumentų, kovą su biurokratiniu vilkinimu ir nemokamus kompiuterinio raštingumo kursus visiems piliečiams.

Pasak UIP, Dartas Veideris surinko 3 proc. balsų per 2012 metų parlamento rinkimus, tačiau į tuos balsus nebuvo atsižvelgta, nes Ukrainos įstatymai neleidžia rinkėjams patiems įrašyti į balsalapius savo kandidatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius