Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos šokolado karalius Petro Porošenka ragina opoziciją kelti bendrą kandidatą prezidento rinkimuose

Lietuvoje viešintis Ukrainos oligarchas, šokolado karalius ir politikas Petro Porošenka sako raginantis šalies opoziciją iškelti bendrą kandidatą prezidento rinkimuose, kuris galėtų mesti iššūkį dabartiniam šalies vadovui Viktorui Janukovyčiui.
Petro Porošenko
Petro Porošenko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esu įsitikinęs, kad turėtume turėti vieną kandidatą“, – atsakydamas į BNS klausimą sakė P.Porošenko, dalyvavęs užsienio politikos strategų susitikime Trakuose.

„Šokolado karaliaus“ pravardę turintis buvęs užsienio reikalų ministras teigė, kad Ukrainos opozicija dabar turi sutelkti dėmesį į kitąmet vyksiančius rinkimus. Tačiau jis atsisakė įvardyti savo favorito pavardę.

„Nežinau, ar kandidato pavardė bus įvardyta artimoje ateityje. Tai gali būti pavasario pabaigoje arba rudens pradžioje“, – kalbėjo P.Porošenko.

Jis pabrėžė, kad bendro kandidato reikalauja ir Maidano protestuotojai, kuriuos papiktino prezidento V.Janukovyčiaus atsisakymas pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga.

Apie ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose jau yra paskelbęs bokso žvaigždė Vitalijus Klyčko, tačiau kitos opozicinės partijos kol kas neparėmė jo kandidatūros.

P.Porošenko teigimu, opozicija turi iškelti tokį kandidatą, kuris turėtų galimybių ne tik Ukrainos vakaruose ir centrinėje dalyje, bet ir pietuose bei rytuose, kur vyrauja didesnė parama Rusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius