-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainos žurnalistės užpuolimą tiriantys pareigūnai teigia, kad įtariamieji susiję su V.Klyčko partija

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad sulaikyti įtariamieji dėl garsios žurnalistės sumušimo susiję su Vitalijaus Klyčko įkurta opozine partija „Udar“ („Smūgis“), skelbia lenta.ru, remdamasi Ukrainos žiniasklaida.
Protestuotojai su sumuštos T.Čornovil nuotrauka.
Protestuotojai su sumuštos T.Čornovil nuotrauka. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistė Tatjana Čornovil, išgarsėjusi tiriamaisiais straipsniais, atskleidžiančiais korupciją aukščiausiuose Ukrainos valdžios sluoksniuose, buvo sumušta ankstų Kalėdų rytą. Ukrainos pareigūnai sulaikė penkis įtariamuosius, taip pat rastas „Porsche Cayenne“ automobilis, panaudotas žurnalistės užpuolime.

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad vienas iš įtariamųjų Oleksandras Kotenko priklausė gaujai, kuriai vadovavo nusikalstamo pasaulio autoritetas Viktoras Rybalko. Kaip teigė pareigūnas, su šiuo vyru „artimai bendravo ir broliai Klyčko“. 

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad vienas iš įtariamųjų priklausė gaujai, kuriai vadovavo nusikalstamo pasaulio autoritetas Viktoras Rybalko. Kaip teigė pareigūnas, su šiuo vyru „artimai bendravo ir broliai Klyčko“. 

Anksčiau oponentai jau kaltino boksininkus brolius Vitalijų ir Vladimirą Klyčko ryšiais su šiuo nusikalstamo pasaulio autoritetu. Šie kaltinimai buvo grindžiami nuotrauka, kurioje boksininkai užfiksuoti su V.Rybalko ir dar keliais asmenimis.

Opozicijos lyderiu tapęs ir Ukrainos prezidento posto ketinantis siekti V.Klyčko, komentuodamas šiuos kaltinimus, teigė, kad jis kiekvieną dieną fotografuojasi su šimtais ar tūkstančiais žmonių ir kad jokių ryšių su nusikaltėliais nepalaiko.

Be to, jo teigimu, ši nuotrauka daryta prieš 15 metų. 

34 metų aktyvistė, kuri ne kartą kalbėjo iš tribūnos sostinėje protestuojantiems proeuropietiškiems aktyvistams, milicijai nurodė, kad per Kalėdas po vidurnakčio jos automobiliui kelią užkirto kita mašina, iš kurios iššoko nepažįstami vyrai ir priėję išdaužė jos automobilio užpakalinį stiklą. Užpuolikai ją ištempė iš automobilio, sumušė ir įmetė į griovį. Ji sugebėjo paskambinti milicijai ir medikams, todėl netrukus buvo išgabenta į ligoninę.

Iki šiemet liepos televizija Tvi, kurioje dirba žurnalistė, garsėjo žurnalistiniais tyrimais, kurie atskleisdavo korupciją Ukrainos valdžios ir verslo viršūnėse. Tačiau vasarą televiziją perėmė nauja savininkų komanda. Protestuodami TVi paliko daugiau nei 30 žurnalistų, o pats kanalas nuo to laiko daugiau dėmesio skiria pramogoms nei tiriamajai žurnalistikai.

Per kelis mėnesius kanalas dalyvavo daugybėje painių transakcijų, kuriose figūravo įvairios bendrovės, registruotos Mergelių salose, Panamoje, Jungtinėje Karalystėje, Estijoje ir Ukrainoje. 

Galiausiai 40 proc. bendrovės, kuriai priklauso TVi licencija, akcijų atiteko Serhijaus Kotenko įmonei. Jis taip pat sulaikytas dėl žurnalistės užpuolimo, jam priklauso ir „Porsche Cayenne“ automobilis, panaudotas žurnalistės užpuolime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius