Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNESCO vadove pirmą kartą išrinkta moteris

Naująja Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generaline direktore išrinkta Bulgarijos ambasadorė Prancūzijoje ir nuolatinė šios šalies atstovė prie UNESCO Irina Bokova.
Irina Bokova
Irina Bokova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktasis balsavimas dėl naujojo UNESCO vadovo Paryžiuje vyko antradienio vakarą, praneša AFP. I.Bokova tapo pirmąja moterimi, išrinkta į šį postą nuo pat institucijos įkūrimo 1945-aisiais. Per keturis ankstesnius balsavimo turus nė vienas iš kandidatų nesugebėjo surinkti būtinų 30 balsų iš 58-ių.

Pagrindiniai kandidatai į UNESCO generalinio direktoriaus postą buvo I.Bokova ir Egipto atstovas Faroukas Hosnis. Ketvirtajame balsavimo ture abu jie gavo po lygiai balsų – po 29. Antradienį vakare už I.Bokovą balsavo 31 Vykdomosios tarybos narių, o už F.Hosnį – 27.

Dabar I.Bokovos kandidatūrą dar turės patvirtinti Generalinė UNESCO konferencija, vyksianti spalio 6–23 dienomis. Planuojama, kad I.Bokova pareigas pradės eiti spalio 15 dieną.

Rinkimuose į šį postą dalyvavo ir Lietuvos atstovė Ina Marčiulionytė, tačiau ji pirmuosiuose turuose surinko tik 3 ir 4 balsus, o po to Lietuva nusprendė atsiimti jos kandidatūrą ir paremti taip pat vėliau iškritusią Austrijos atstovę Benitą Ferrero-Waldner.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius