-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNESCO vadovu siekiantis tapti Egipto ministras apgailestauja dėl pastabų apie žydų knygų deginimą

Egipto kultūros ministras Faruqas Hosni, kuris yra kandidatas į UNESCO generalinio direktoriaus postą, atsiprašė už praėjusiais metais savo išsakytus komentarus, kad jis sudegintų visas Egipto bibliotekose esančias knygas hebrajų kalba.
Faruqas Hosni
Faruqas Hosni / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Judaizmas UNESCO

„Noriu iškilmingai pareikšti, kad apgailestauju dėl savo išsakytų žodžių“, – rašė F.Hosni savo komentare, kurį trečiadienį, artėjant UNESCO kandidatų registravimo pabaigai, paskelbė prancūzų dienraštis „Le Monde“.

Kandidatų registracija baigsis šeštadienį.

„Aš esu taikus žmogus. Žinau, kad taiką laiduoja supratimas ir pagarba. Dėl šių vertybių aš noriu sugrįžti prie savo žodžių, kuriuos pasakiau 2008 metų gegužę ir kurie buvo suprasti kaip raginimas deginti knygas hebrajų kalba. Kai kuriuos žmones šie žodžiai šokiravo, ir aš tai suprantu“, – rašė ministras.

Pernai gegužės 10 dieną atsakydamas į opozicijos parlamentaro klausimą F.Hosni sakė: „Pats sudeginčiau žydų knygas, jei bent vieną jų rasčiau kurioje nors Egipto bibliotekoje“.

Komentare ministras rašė, kad šis jos pareiškimas nebuvo „iš anksto apgalvotas“ ir juo tesiekta išreikšti "pasipiktinimą" palestiniečių padėtimi žydų valstybės okupuotose teritorijose.

Izraelis pareiškė griežtą pasipiktinimą šiuo pareiškimu, tačiau vėliau nurodė neprieštaraujantis, kad F.Hosni, kuris daugiau nei du dešimtmečius užima Egipto kultūros ministro postą, taptų naujuoju Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) vadovu.

UNESCO generalinio direktoriaus rinkimai numatyti spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius