Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Metju Karibų regione sustiprėjo iki trečios kategorijos

Vėjai uragano Metju veikimo zonoje penktadienį pasiekė 185 km/val. (tai atitinka trečiąją intensyvumo kategoriją iš penkių), kai pats uragano vidurys buvo maždaug už 170 kilometrų į šiaurės rytus nuo Galjinaso kyšulio Kolumbijoje, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras.
Uraganas Metju virš Karibų jūros
Uraganas Metju virš Karibų jūros / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, 11 val. rytinės JAV pakrantės (18 val. Lietuvos) laiku uraganas buvo už 800 kilometrų į pietryčius nuo Kingstono Jamaikoje ir slinko į vakarų pietvakarius 19 km/val. greičiu.

Kolumbijos valdžia paskelbė atogrąžų audros perspėjimą plačiame pakrantės ruože nuo Kolumbijos ir Venesuelos sienos iki Riohačos.

Sinoptikai taip pat sakė, kad žmonės Karibų jūros pakrantėse Venesueloje ir Kolumbijoje turi stebėti, kaip juda Metju. Taip pat turi daryti ir Jamaikos, Haičio, Dominikos ir Kubos rytinės dalies gyventojai.

Metju slinko neįprastu maršrutu ir pasiekė Karibų salas, retai susiduriančias su tokiomis smarkiomis audromis.

Anksčiau buvo pranešta, kad penktadienį anksti ryte stiprėjantis uraganas Metju praslinko į šiaurę nuo Arubos, Bonero ir Kiurasao salų, kliudydamas jas savo pakraščiu ir nešdamas liūtis bei smarkius vėjus.

Metju slinko neįprastu maršrutu ir pasiekė Karibų salas, retai susiduriančias su tokiomis smarkiomis audromis.

Nyderlandams priklausančių Karibų salų valdžia paragino gyventojus pasirūpinti savo namų saugumu ir apsirūpinti būtiniausiomis atsargomis. Vos prasidėjus audrai buvo užtvindytos kai kurios Arubos ir Kiurasao salų gatvės, tačiau pranešimų apie evakuaciją nebuvo gauta.

Dėl artėjančio uragano minėtų salų degalinėse ir prekybos centruose nusidriekė didžiulės eilės. Arubos valdžia nurodė penktadienį uždaryti valstybines įstaigas, o Kiurasao turėję vykti parlamento rinkimai buvo atidėti iki kitos savaitės.

Uraganas penktadienį taip pat tikriausiai priartės ir prie Kolumbijos ir Venesuelos pasienyje esančio Marakaibo naftos gavybos regiono.

Prognozuojama, kad šeštadienį Metju pasislinkus į šiaurę jis toliau slinks iki Jamaikos, Kubos ir Haičio.

Metju nusinešė mažiausiai vieną gyvybę, kai trečiadienį pasiekė Karibus. Sent Vinsento salos pareigūnai pranešė apie vieną 16-metį, kurį mirtinai prispaudė dėl audros nusiritęs didelis akmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius