Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užminuotas Anderso Behringo Breiviko mikroautobusas su bomba Osle stovėjo dvi dienas

Mikroautobusas „Volkswagen Crafter“, kurį žudikas Andersas Behringas Breivikas išsinuomojo bombos pervežimui į Oslo centrą, Norvegijos sostinėje lemtingos akimirkos laukė dvi dienas.
Utojos saloje norvegas šaudė į žmones
Utojos saloje norvegas šaudė į žmones. / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai pranešė Norvegijos spauda, išanalizavusi šio autobusiuko kelionės mokamais keliais kontrolės punktų registracijos duomenis.

„Naktį iš liepos 18 d. į liepos 19 d., jau gerokai sutemus, viską sukroviau į automobilį. Krovinį reikėjo gerai pritvirtinti“, – cituoja žiniasklaida Andersą Behringą Breiviką.

Remiantis mokėjimo už kelius registracijos duomenimis, mikroautobusas į Oslą atvažiavo trečiadienį, liepos 20 d., apie 22 val. vietos laiku.

Kitą vakarą (ketvirtadienį) nusikaltėlis į Oslą atvarė dar vieną automobilį – „Fiat Doblo“. Juo pasinaudojo vėliau, kai reikėjo skubiai nusigauti iki Utojos salos. 

Manoma, kad iki penktadienio, liepos 22 d., abu automobiliai stovėjo netoli A.B.Breiviko namų. Tragedijos dieną  apie 11 val. „Fiat“ atvyko į Oslo centrą, o mikroautobusas su bomba  – 15 val. Tai įvyko truputėlį vėliau, nei planavo teroristas, bombą susprogdinęs 15.26 val. vietos laiku.

Kol kas neaišku, kodėl vėlavo automobilis su bomba. Tačiau akivaizdu, kad dėl šio vėlavimo Breivikas nespėjo nuvykti į salą, kol joje buvo Norvegijos ekspremjerė Gro Harlem Brundtland. Ji buvo pasirinkta pagrindiniu teroristo taikiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius