Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į Egiptą

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) sekmadienio pavakarę pranešė, jog siūlo piliečiams nevykti į neramumų purtomą Egiptą, o esant galimybei – palikti šią šalį. Kelionių organizatoriai raginami nevežti naujų turistų į Egiptą.
Chaoas Kaire
Chaoas Kaire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Egipte tęsiantis ir plečiantis neramumams, augant nestabilumui ir išplėtus komendanto valandą, Lietuvos piliečiams siūlome nevykti į šią šalį“, – rašoma sekmadienį URM paskelbtame pranešime.

Didžiuosiuose Egipto miestuose esantys Lietuvos piliečiai ir laikinai į Egiptą atvykę žmonės, esant galimybei saugiai keliauti, kviečiami palikti Egiptą komerciniu transportu. Kelionių organizatoriai kviečiami nevežti naujų turistų į Egiptą.

Taip pat Egipte esantys piliečiai raginami elgtis itin atsargiai – sekti situaciją, vengti palikti gyvenamąją vietą, laikytis nustatytų apribojimų, nevykti į Kairą, Suecą, Aleksandriją, Liuksorą, Izmailiją, Mansurą ir kitus didžiuosius miestus, turistams – nenutraukti ryšio su kelionių vadovais.

„Turistams Raudonosios jūros pakrantės kurortuose rekomenduojama laikytis kelionių organizatorių ar jų atstovų rekomendacijų, nuo ekskursijų už kurortų ribų griežtai susilaikyti“, – skelbia URM.

Lietuvos piliečiai, į šalį atvykę savarankiškai, kviečiame registruotis visą parą Užsienio reikalų ministerijoje (el. paštu pilieciai@urm.lt, telefonu +370 (5) 2362444) arba Lietuvos ambasadoje Egipte (tel. +20227364329, faks. +20227364326).

Lietuvos ambasada Egipte informacijos, kad per neramumus būtų nukentėję Lietuvos piliečiai neturi.

Rekomendacijos Lietuvos piliečiams, keliaujantiems į užsienio valstybes, skelbiamos Užsienio reikalų ministerijos interneto puslapyje, skiltyje „Patarimai keliaujantiems“. Valstybių, į kurias vykstant Lietuvos piliečiams rekomenduojama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąraše pateikiami patarimai yra tik rekomendacinio pobūdžio. Prieš išvykstant į užsienio valstybes, Lietuvos piliečiams rekomenduojama susipažinti su šia informacija, ar vykti į konkrečią valstybę, keliautojas turi nuspręsti pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius