Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

V.Janukovyčius ir jo žmonės į Rusiją išvežė 32 milijardus dolerių, kuriais dabar maitina rytų Ukrainą šiurpinančius teroristus

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir jo aplinkos žmonės išvežė į Rusiją apie 32 mlrd. JAV dolerių, pavogtų iš valstybės. Šiaips pinigais dabar finansuojami rytų Ukrainą terorizuojantys teroristai. Apie tai interviu laikraščiui „Financial Times“ pareiškė laikinasis Ukrainos generalinis prokuroras Olehas Mahnyckis.
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Naujausiais operatyviniais duomenimis, tik į Rusiją išvežta mažiausiai 32 mlrd. JAV dolerių“, – pareiškė O.Mahnyckis.

Nebendradarbiauja tik Rusija

Jis pažymėjo, kad ieškant V.Janukovyčiaus režimo iš valstybės pavogtų pinigų su Ukraina bendradarbiauja visos valstybės, išskyrus Rusiją.

O.Mahnyckio teigimu, į prašymus padėti surasti iš Ukrainos išvežtus pinigus atsiliepė Austrija, Lichtenšteinas, Šveicarija. Šveicarų duomenimis, 2012 m. pabaigoje Šveicarijos bankų sąskaitose buvo 2 mlrd. JAV dolerių, kurių kilmė – ukrainietiška.

Šveicarų duomenimis, 2012 m. pabaigoje Šveicarijos bankų sąskaitose buvo 2 mlrd. JAV dolerių, kurių kilmė – ukrainietiška.

Didžioji Britanija įšaldė 23 milijonus JAV dolerių, kurie atkeliavo iš Ukrainos. Britų Stambių finansinių nusikaltimų tyrimo valdyba (SFO) pradėjo tyrimą dėl įtariamo pinigų plovimo, praneša „Deutsche Welle“, remdamasi AFP agentūra.

Balandžio 29 d. Londone įvyko konsultacijos, kuriose aptarta galimybė konfiskuoti pinigus, kurie iš Ukrainos buvo nelegaliai išvežti V.Janukovyčiaus valdymo laikais.

Išsipūtusios sąskaitos

Pasak newsru.com, Ukrainos generalinė prokuratūra iškėlė nemažai baudžiamųjų bylų, kuriose tiriami neteisėto valstybės turto įgijimo ir neteisėtų finansinių operacijų faktai.

Tiriant šias bylas areštuotos V.Janukovyčiaus, jo sūnaus Oleksandro, buvusio Ukrainos saugumo ir gynybos tarnybos vadovo Andrejaus Kliujevo ir buvusio Kijevo mero Nikolajaus Prisiažniuko sąskaitos Ukrainos bankuose. Iš viso šiose sąskaitose areštuota apie 114,5 mln. JAV dolerių.

Finansuoja teroristus

Anksčiau Ukrainos saugumo tarnyba buvo pranešusi, kad iš Ukrainos išvežti pinigai naudojami finansuoti teroristams ir separatistams, kurie terorizuoja rytų Ukrainos regionus. Kijevo atstovai pabrėžia, jog turi įrodymų, kad V.Janukovyčius ir jo artimiausios aplinkos žmonės perveda pinigus separatistams Ukrainoje.

Kijevo atstovai pabrėžia, jog turi įrodymų, kad V.Janukovyčius ir jo artimiausios aplinkos žmonės perveda pinigus separatistams Ukrainoje.

Ukrainos pirmasis viceministras Vitalijus Jarema buvo pranešęs, kad į Rusiją pabėgęs V.Janukovyčius pats finansuoja separatistines akcijas šalies rytuose ir pietuose. Panašius kaltinimus V.Janukovyčiui buvo pareiškęs ir laikinojo Ukrainos prezidento Oleksandro Turčynovo administracijos vadovas Serhijus Pašynskis.

V.Janukovyčiui, jo sūnui Oleksandrui ir dar 16 jo „šeimos“ narių – taip dažnai vadinami buvę aukšti Ukrainos valdininkai, drauge su juo pabėgę iš šalies – daugelis Europos šalių yra paskelbusios sankcijas. Jiems draudžiama atvykti į tas šalis, taip pat įšaldyti jų aktyvai Europos bankuose.

Pinigus vežė lagaminais

V.Janukovyčius, jo aplinka ir dauguma jo valdymo metais pasakiškai praturtėjusių veikėjų pabėgo vasario antroje pusėje, kai teisėsaugos pajėgoms nepavyko net kulkomis išvaikyti Maidano.

Ukrainos žiniasklaidos duomenimis, pabėgėliai išsivežė pinigų prikimštus lagaminus. Juos į oro uostą vežė ginkluotos apsaugos lydimi inkasatorių automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius