Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Landsbergis ir grupė kitų europarlamentarų prašo Prancūzijos miesto nukelti ten pastatytą paminklą Leninui

Grupė Europos Parlamento (EP) narių, tarp jų ir Vytautas Landsbergis, kreipėsi į Prancūzijos pietuose esančio Monpeljė miesto vadovybę, prašydami nukelti ten pastatytą paminklą Leninui.
Lenino mauzoliejus Maskvoje
Lenino mauzoliejus Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.

Tuo pačiu laišku, kurį pasirašė 70 europarlamentarų, prašoma atsisakyti planų statyti statulą Kinijos komunistinio režimo buvusiam lyderiui Mao Zedongui.

„Vietos politikos veikėjas, kairuolis, pasiūlė pastatyti statulas žymiausioms praėjusio amžiaus asmenybėms, ir tarp jų atsirado ir tokios kaip Leninas ir Mao Zedongas. Jei jau taip, praėjusiame amžiuje buvo ir dar viena tokia labai garsi figūra, Hitleris“, – iniciatyvą, į vieną gretą šalia Winstono Churchillio pastačiusią Rusijos bolševikų vadą Leniną, BNS ironiškai vertino V.Landsbergis.

Grupės parlamentarų pasirašytą laišką parengė Latvijos atstovės Sandros Kalnietės vadovaujama neformali EP grupė, savo siekiu įvardijanti sutaikyti skirtingus požiūrius į Europos istoriją.
Paminklas Leninui Prancūzijos pietuose pastatytas buvusiam Monpeljė merui iškėlus iniciatyva įamžinti žymiausias praėjusio amžiaus asmenybes, joms mieste pastatant paminklus.

Šiuo metu Monpeljė jau pastatyti paminklai Leninui, W.Churchilliui, Charles'iui de Gaulle'iui, Franklinui Rooseveltui ir Jeanui Jauresui, planuojamos dar penki – Mahatma Gandhi, Goldai Meir, Gamalui Abdelui Nassero, Nelsonui Mandelai ir Mao Zedongui. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius