-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Putino bendrapartietės metamos iš Karaliaučiaus srities kaimo tarybos, nes nuslėpė Lietuvos pilietybę

Rusijos prokurorai prašo sustabdyti dviejų Karaliaučiaus srities gyvenvietės tarybos narių įgaliojimus paaiškėjus, kad „Vieningosios Rusijos“ atstovės nuslėpė turinčios dvigubą pilietybę – Rusijos ir Lietuvos.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su prašymu skubiai sustabdyti Danutos Jermakovos ir Danutos Požarnickos įgaliojimus Lietuvos-Rusijos pasienyje esančio Slavsko rajono Jasnojės kaimo gyvenvietės taryboje kreipėsi Karaliaučiaus strities prokurorai, rašo Rusijos portalas „Nezavisimaja gazeta“.

Prašymą atsiuntęs prokuroras Sergejus Tablickis nurodo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino partijai „Vieningoji Rusija“ priklausančios politikės per pernai rugsėjį vykusius vietos savivaldos rinkimus nuslėpė nuo rinkimų komisijos, jog yra užsienio šalies pilietės.

Kaip rašo portalas „Nezavisimaja gazeta“, į prokuratūrą su prašymu išsiaiškinti šias aplinkybes kreipėsi Komunistų partijos pirmasis sekretorius Igoris Revinas.

Prokurorams Vidaus reikalų ministerijos padalinys Karaliaučiuje patvirtino, kad rajono, kuris turi sieną su Šilutės ir Pagėgių savivaldybėmis, tarybos narės iš tiesų turi Lietuvos pilietybę. Tolesnį politikių likimą turėtų svarstyti vietos taryba.

Nemažai pasienio su Lietuva gyventojų Karaliaučiaus srityje turi dvigubą pilietybę ir naudojasi jos teikiamomis privilegijomis – nevaržomai keliauti ne tik į Lietuvą, bet ir visoje Šengeno erdvėje.

Pernai rugsėjį Karaliaučiuje vykusiuose savivaldos rinkimuose triumfavo „Vieningoji Rusija“ – partijos atstovų tarybose užimtų vietų skaičius siekė 77,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius