-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Ušackas: Rusijos paskelbtos priemonės nepakeis ES pozicijos dėl Ukrainos

Rusijos suvaržymai žemės ūkio produktų importui, atsakant į Vakarų šalių Maskvai paskelbtas sankcijas, nepakeis Europos Sąjungos (ES) pozicijos dėl krizės Ukrainoje, trečiadienį pareiškė ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Eglės Digrytės nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau trečiadienį pasirašė įsaką, vieneriems metams uždraudžiantį žemės ūkio ir maisto produktų importą iš šalių, kurios palaikė sankcijas Maskvai.

„Ne, tai nepadarys jokio poveikio“, – Lietuvos diplomatas V.Ušackas sakė Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

„Akivaizdu, kad mes neišspręsime problemos sankcijomis ir neatkursime pasitikėjimo tarp partnerių“, – pridūrė V.Ušackas.

Diplomatas taip pat pažymėjo, kad ryšiai turi būti grindžiami tarptautinių santykių ir prekybos taisyklėmis.

Susidūrėme su daug reikšmingesnėmis ir svaresnėmis problemomis, kurias turime išspręsti kiek įmanoma greičiau

„Susidūrėme su daug reikšmingesnėmis ir svaresnėmis problemomis, kurias turime išspręsti kiek įmanoma greičiau“, – sakė jis.

V.Ušackas išreiškė viltį, kad lyderiai pademonstruos „politinę valią bendriems žingsniams, siekiant deeskaluoti padėtį Ukrainoje“.

„Dabar būtų dar per anksti vertinti šio (V.Putino) įsako pasekmes, tačiau tikiuosi, kad Rusijos pusė savo santykius su išoriniu pasauliu kurs gerbdama tarptautines taisykles – tiek su bendrais kaimynais, tiek su PPO (Pasaulio prekybos organizacijas)“, – pažymėjo Lietuvos diplomatas.

Rusijos ekonomikos plėtros ministerijos Prekybos derybų departamento vadovas Maksimas Medvedkovas trečiadienį sakė „RIA Novosti“, kad Rusijos paskelbti importo suvaržymai PPO taisyklių nepažeidžia.

Kitame interviu „Interfax“ agentūrai V.Ušackas pridūrė, kad dabartiniai ES ir Rusijos santykiai „negalėtų būti blogesni“.

„Sankcijos nėra savitikslės. Pagrindinis tikslas – ieškoti politinio sprendinio giliai krizei rytų Ukrainoje, kur Rusija galėtų padaryti reikšmingą įtaką, skatinant stabilizaciją“, – aiškino jis.

„Blogiau būti negali. Toliau nebeįmanoma nueiti. Galėtume mėginti aiškinti, kaip galėtume dirbti kartu, neįvesdami sankcijų“, – sakė V.Ušackas.

„Susidūrėme su fundamentaliomis problemomis ryšiuose tarp Rusijos ir Europos Sąjungos – tačiau taip pat santykiuose tarp seseriškų šalių, Rusijos ir Ukrainos. Svarbiausia – ne sankcijos, o tai, ar sugebėsime užversti šį puslapį. Svarbu ne sankcijos, o abipusis (noras) išspręsti krizę“, – teigė buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Vakarai kaltina Rusiją, kad ji teikia karinę paramą prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius