Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaclavas Havelas, Dalai Lama ragina paleisti Juliją Tymošenko

Buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas, dvasinis Tibeto lyderis Dalai Lama ir Čekijos užsienio reikalų ministras Karelas Schwarzenbergas paskelbė atvirą laišką, kuriame Ukrainos valdžia kritikuojama už nutolimą nuo demokratijos principų ir reiškiama parama buvusiai respublikos premjerei Julijai Tymošenko. Kreipimasis paskelbtas tinklalapyje „Project Syndicate“, praneša lenta.ru.
J.Tymošenko arešto akimirka
J.Tymošenko arešto akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laiško autoriai pažymi, kad J.Tymošenko iškeltą baudžiamąją bylą Vakarai laiko iš esmės politiškai motyvuota. Jų nuomone, ukrainiečių opozicijos atstovės J.Tymošenko suėmimas parodė, kad Ukrainoje ignoruojami teisės principai.

Autoriai mano, kad ES turi reikalauti J.Tymošenko bei kitų suimtų ukrainiečių opozicijos atstovų išlaisvinimo (bent paleidimo už užstatą).

Laišką taip pat pasirašė filosofas Andre Glucksmannas, buvęs Vokietijos prezidentas Richardas von Weizsaeckeris, rusų politikas Grigorijus Javlinskis ir dar keli asmenys.

Anksčiau Ukrainoje už J.Tymošenkos paleidimą pasisakė kai kurie opozicijos deputatai ir visuomenės veikėjai. Laiške paramą buvusiai premjerei pareiškė Ukrainos ortodoksų bažnyčios (Kijevo patriarchato) patriarchas Filaretas, boksininkas Vitalijus Klyčko, Ukrainos nacionalistų lyderis Olehas Tiahnybokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius