-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaizdo kamera Arizonoje užfiksavo lėktuvo katastrofą, per kurią žuvo šeši žmonės

Šeši žmonės žuvo per nedidelio privataus lėktuvo katastrofą Arizonos valstijoje (JAV), pranešė „The New York Daily News“. Tarp žuvusiųjų – trys vaikai.
Lėktuvo avariją užfiksavo internetinė vaizdo kamera.
Lėktuvo avariją užfiksavo internetinė vaizdo kamera. / Kadras iš „YouTube“

„Los Angeles Times“ duomenimis, visi žuvusieji, greičiausiai, yra vienos šeimos nariai.

Lėktuvo avarija trečiadienio vakarą vietos laiku įvyko kalnuose į rytus nuo Finikso miesto. Atsitrenkęs į žemę lėktuvas „Rockwell AC69“ subyrėjo ir užsidegė. Ugnies pašvaistė buvo matoma visoje apylinkėje. Internete paviešintas šios tragedijos vaizdo įrašas, atsitiktinai nufilmuotas internetine kamera.

Liudininkų teigimu, virš įžymiųjų Prietarų kalnų (Superstition Mountains) tą vakarą skraidė du nedideli lėktuvai, pakilę iš Mesos oro uosto. Vienas iš jų staiga apsisuko ir dingo, o netrukus didžiulis ugnies kamuolys paliudijo, kad įvyko nelaimė.

Vaizdingi Prietarų kalnai yra mėgstama alpinistų ir keliautojų vieta. Apie juos sukurta nemažai kvapą gniaužiančių legendų. Pavyzdžiui, indėnai apačiai tiki, kad šiuose kalnuose yra durys į kitą pasaulį.

Ne vienos kartos nuotykių ieškotojų vaizduotę taip pat audrina pasakojimas apie šiuose kalnuose esančią Užmirštąją olando kasyklą, kuri neva slepia nesuskaičiuojamus lobius.

Lobių ieškotojai legendinės aukso kasyklos Prietarų kalnuose ieško dar nuo 1892 metų. Viena legenda skelbia, kad ji yra prakeikta. Kita – kad kasyklą saugo paslaptingi sargybiniai, norintys išsaugoti jos buvimo vietą paslaptyje. Šiaip ar taip, mėgindamas rasti šią kasyklą gyvybės neteko ne vienas lobių ieškotojas. Tiesa, greičiau ne dėl antgamtinių jėgų veikimo, o dėl itin nesvetingų gamtos sąlygų negyvenamoje dykumoje.

VIDEO: Superstition Mountain Plane Crash 2011-11-23

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius