Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Europos upėse sparčiai kyla vandens lygis, baiminamasi didelių potvynių (nuotraukos)

Bent keliose Vakarų Europos valstybėse sparčiai pakilo vandens lygis upėse, bijoma, kad jau čia gali kilti potvyniai.
Potvynis Vokietijoje
Potvynis Vokietijoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Potvynis

Vanduo sparčiai kyla Čekijos upėse, nes staigiai atšilus ėmė tirpti sniegas. Paskelbtas pavojus, kad  artimiausiomis dienomis vanduo gali išsiveržti iš Labos upės. Mat jau artimiausiu metu temperatūra turėtų pasiekti 11 laipsnių šilumos. Dečinės mieste netoli Vokietijos sienos šia upe jau dabar teka dvigubai daugiau vandens nei įprastai. Padidėjęs vandens kiekis pastebimas ir Čekijos upėse, kurios  pridarė daugiausia nuostolių per 2010 metų rugpjūčio mėnesio potvynius.

Smarkiai padidėjo vandens kiekis ir Vltavoje Čekijos sostinėje Prahoje. Čia jau ruošiamasi galimam potvyniui – bijoma, kad vanduo gali užlieti kai kuriuos miesto rajonus.

Reali potvynio grėsmė kyla ne tik Čekijoje, bet ir Vokietijoje bei Belgijoje.

Vokietijos upės Reinas ir Mozelis jau išsiliejo iš krantų, ir vandens lygis tik kyla. Sudėtingiausia situacija Koblenco mieste Vokietijos vakaruose. Čia jau užlieti keli miesto rajonai. Manoma, kad potvynis visu smarkumu prasiverš jau pirmoje savaitės pusėje. Potvynio pavojus iškilęs ir Kiolnui bei Bonai.

Kylantis vanduo Reine gali pridaryti rimtų problemų didelėje teritorijoje. Mat Reinas – viena iš ilgiausių upių visoje Vakarų Europoje. Jos ilgis siekia 1,2 tūkst. kilometrų, maksimalus gylis – apie 25 metrai.

Sinoptikai perspėja, kad potvynis gresia ir Diuseldorfe, čia visos specialiosios tarnybos budi parengties režime. Beje, Vokietijoje potvynis jau pareikalavo vieno žmogaus gyvybės. Taip pat pranešama apie tris dingusius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius