Vakarų Krante palestinietis nužudė paauglę jos namuose ir buvo nušautas

Vakarų Krante palestinietis ketvirtadienį mirtinai subadė 13 metų mergaitę jos namuose žydų gyvenvietėje ir buvo sargybinių nušautas, pranešė Izraelio armija.
Mergaitė buvo nužudyta žydų gyvenvietėje Vakarų Krante
Mergaitė buvo nužudyta žydų gyvenvietėje Vakarų Krante / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime sakoma, kad tas palestinietis įsilaužė į namus Kirjat Arbos gyvenvietėje prie Hebrono miesto ir mirtinai subadė mergaitę jos lovoje.

Sargybiniai atskubėjo į tuos namus ir ėmė šaudyti į užpuoliką, kuris dar spėjo sužeisti vieną sargybinį, kol buvo nušautas, nurodė armija.

Mergaitė kritinės būklės buvo nuvežta į ligoninę Jeruzalėje, bet nuo patirtų sužeidimų mirė.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad užpuolikas buvo 19-metis Mohammedas Nasseras Tarayra iš Bani Naimo kaimo visai šalia minėto miesto.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad nužudytoji mergaitė Hallel Yaffa Ariel buvo užpulta mieganti. Izraelio kariškiai paskelbė krauju nutaškyto jos miegamojo nuotrauką.

Hebronas okupuotame Vakarų Krante yra „karštas taškas“ nuo spalio mėnesio, kai prasidėjo Izraelį ir palestiniečių teritorijas krečiantys kruvini neramumai.

Itin saugomame anklave šio miesto, kuriame gyvena daugiau kaip 200 tūkst. palestiniečių, širdyje gyvena keli šimtai žydų naujakurių.

Smurtas nuo praėjusių metų spalio pareikalavo mažiausiai 211 palestiniečių, 33 izraeliečių, dviejų amerikiečių, vieno Eritrėjos piliečio ir vieno sudaniečio gyvybių.

Palestiniečiai vykdė atakas panaudodami peilius, šaunamuosius ginklus ar partrenkdami žmones automobiliais, nurodo Izraelio pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius